четвер, 03 серпня 2023 11:13

У нардепа Дубінського проводять обшуки ‒ СБУ
3

Служба безпеки України та Державне бюро розслідувань 3 серпня проводять обшуки у народного депутата, який під виглядом лікування батька поїхав на відпочинок за кордон.

Правоохоронці перевіряють обставини та законність його виїзду у період воєнного стану. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Як стало відомо, обшуки проводять у нардепа Олександра Дубінського.

СБУ та ДБР проводять обшуки у народного депутата Олександра Дубінського
Фото: ssu.gov.ua
СБУ та ДБР проводять обшуки у народного депутата Олександра Дубінського
СБУ та ДБР проводять обшуки у народного депутата Олександра Дубінського

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біженець Тищенко, ганьба Мінкульту і Ломаченко з попами РПЦ: у які зашквари цьогоріч вляпалися політики і зірки

За даними слідства, він поїхав за межі держави нібито, супроводжуючи свого батька на лікування до іноземного медзакладу.

"При цьому батько нардепа виїжджав за кордон і повертався звідти самостійно – без фактичного супроводу парламентаря. Крім того, правоохоронці розслідують факти підписання народним депутатом офіційних документів під час його перебування за межами України, що може свідчити про їх підроблення. Для з'ясування всіх цих обставин і надання правової оцінки діям парламентаря тривають слідчі дії у межах кримінального провадження, розпочатого за двома статтями Кримінального кодексу України", ‒ йдеться у повідомленні.

Нардепу, зокрема, інкримінують службове підроблення та "несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в автоматизованих системах, вчинені особою, яка має право доступу до неї за попередньою змовою групою осіб".

Дубінському загрожує до шести років позбавлення волі.

Національне антикорупційне бюро України розшукує ексдепутата Георгія Логвинського за підозрою в організації заволодіння компанією "Золотой мандарин ойл" на понад 54 млн грн.

Печерський суд Києва 2 серпня заочно обрав запобіжний захід колишньому народному депутату від фракції ОПЗЖ Вадиму Рабіновичу. Суд Києва задовольнив клопотання слідчого Державного бюро розслідувань та призначив екснардепу запобіжний захід у вигляду тримання під вартою.

Зараз ви читаєте новину «У нардепа Дубінського проводять обшуки ‒ СБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі