середа, 02 листопада 2022 11:24

Стало відомо, скільки разів Росія атакувала об'єкти енергетики України

Росія від початку повномасштабного вторгнення 103 рази атакувала об'єкти енергетичної інфраструктури України.

Лише за останній місяць ворог обстріляв їх у більш як половині областей, повідомила енергетична компанія YASNO у Facebook 1 листопада.

З 10 жовтня російські війська атакували об'єкти енергетики у 14 регіонах нашої країни. Зокрема, у Львівській, Житомирській, Київській, Полтавській, Сумській, Харківській, Хмельницькій, Рівненській, Волинській, Миколаївській, Хмельницькій, Запорізькій та Черкаській областях, а також у Києві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністр енергетики сказав, як Україна відповість на руйнування Росією енергоінфраструктури

Енергетикам знадобилося від 3 до 25 год. для ліквідації наслідків ворожих обстрілів.

"Кожна година несла та несе виклики. Але з вашою підтримкою та розумним споживанням електроенергії енергетичний фронт все витримає", – йдеться в повідомленні.

Автор: facebook.com/yasno.com.ua
  Росіяни з початку війни понад 100 разів атакували об'єкти енергетики в Україні
Росіяни з початку війни понад 100 разів атакували об'єкти енергетики в Україні

2 листопада Укренерго запровадило в дію анонсовані раніше погодинні відключення світла у низці областей.

Уранці 31 жовтня російські терористи вкотре масовано атакували Україну. Повітряна тривога поширилася по всій території України, крім Криму. "Прильоти" підтвердили у низці областей. У Києві без світла лишилися сотні тисяч квартир.

Били окупанти по об'єктах енергетичної інфраструктури з літаків-ракетоносців стратегічної авіації. Випустили понад 50 крилатих ракет Х-101 та Х-555 з півночі Каспійського моря та з району Волгодонська у Ростовській області Росії. 44 крилаті ракети знищила наша ППО, повідомили в Повітряних силах.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, скільки разів Росія атакувала об'єкти енергетики України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі