вівторок, 18 липня 2023 07:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни не зможуть суттєво просунутись біля Куп'янська ‒ ISW

Росіяни не зможуть суттєво просунутись біля Куп'янська ‒ ISW
На Куп'янському напрямку українські війська тримають оборону. Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Активізацією дій на Куп'янському напрямку російські загарбники хочуть відтягнути резерви Сил оборони України з критично важливих ділянок фронту.

Однак, окупантам не вдасться здійснити там оперативно значимий прорив. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW)

Аналітики зазначають, що українські війська продовжували контрнаступальні операції щонайменше на трьох ділянках фронту на тлі активізації російських наступальних операцій уздовж кордону Харківської та Луганської областей 17 липня.

За даними російських та українських джерел, війська РФ розпочали активні наступальні операції та просунулися в районі Куп'янська за останні кілька днів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб повідомив про бої на основних напрямках фронту

Російські війська, ймовірно, проводять наступальні операції на цій ділянці фронту, намагаючись скористатися тим, що українські сили зосереджені на інших ділянках фронту. Вони також хочуть відволікти українські резерви із Бахмутського напрямку, західної частини Донецької та західної частини Запорізької областей, де ЗСУ проводять контрнаступальні операції.

Однак, на думку експертів, низька якість і склад російських військ, які зараз розгорнуті на цій лінії, швидше за все, завадить Росії досягти більш ніж тактично значущих успіхів або здійснити оперативно значимий прорив.

Нині, за повідомленням російський та українських джерел, відбувається перекидання сформованих з російських ув'язнених штурмових підрозділів "Штурм-З" на Куп'янський напрямок.

Однак, за інформацією аналітиків, підрозділи "Штурм-З" мають погану оперативну ефективність через низький моральний дух і дисципліну.

Окупанти відволікають увагу Збройних сил України спробами розпочинати активні бойові дії на інших напрямках. Вони намагаються змусити Україну перекинути туди частину сил, повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

Активізація окупантів на Купʼянському напрямку відбувається вже не вперше, але безуспішно. Українські військові продовжують оборону.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни не зможуть суттєво просунутись біля Куп'янська ‒ ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі