неділя, 07 квітня 2024 18:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти розстріляли українських військовополонених поблизу Кринок

Окупанти розстріляли українських військовополонених поблизу Кринок
Російські окупанти розстріляли українських військовополонених в Кринках. Фото: ТАСС

Російські окупанти розстріляли українських військовополонених в Кринках на лівому березі Херсонської області.

Відео з черговим російським злочином з'явилося в мережі. Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура та Офіс генерального прокурора.

"В одному з Telegram-каналів опубліковано відеозапис, де зафіксовано, як російські військові розстрілюють трьох полонених українських військовослужбовців. В описі під записом зазначено, що подія відбулась поблизу Кринок. На записі видно, що представник ЗС РФ здійснює у беззбройних нерухомих військових кілька пострілів", - розповіли в прокуратурі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни розстріляли українського військовополоненого: раніше його зняли у пропагандистському ролику

Наразі українські правоохоронці за процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури проводять розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни та умисного вбивства.

"Вкотре представники країни-агресора показово ігнорують положення Женевської конвенції щодо поводження з військовополоненими, що свідчить про підтримку таких дій найвищим командуванням російських збройних сил", - наголосили в прокуратурі.

18 лютого один із Telegram-каналів опублікував повідомлення про розстріл шести полонених ЗСУ на одній з позицій у Авдіївці. Захисники були важкопоранені та чекали на евакуацію.

Також виявлено відеозапис із фрагментом вбивства двох українських воїнів поблизу села Веселе Бахмутського району.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти розстріляли українських військовополонених поблизу Кринок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі