понеділок, 27 серпня 2018 09:11

Екс-чиновниця наклала на себе руки

Екс-чиновниця наклала на себе руки
27 серпня 2014-го екс-голова Фонду держмайна 57-річна Валентина Семенюк-Самсоненко наклала на себе руки. Фото - KP.UA

27 серпня 2014-го екс-голова Фонду держмайна 57-річна Валентина Семенюк-Самсоненко скоїла самогубство. Її знайшли з простреленою головою у власному будинку в селі Чайки на Київщині. Вдома була сама. У близькому оточенні жінки казали, що останнім часом вона була в депресії.

Поліція закрила кримінальне провадження за фактом смерті. Не виявили складу злочину.

"Розглядали дві версії — вбивство та самогубство. Встановлювали мотиви злочину. Опитали сотні свідків, знайомих, родичів. Провели низку експертиз. У тому числі — балістичну. В результаті дійшли висновку, що жінка застрелилася", — каже Микола Жукович із Київської обласної поліції.

Валентина Семенюк-Самсоненко очолювала Фонд держмайна України з 2005 по 2008 рік. З посади її звільнив тодішній президент Віктор Ющенко. Була народним депутатом трьох скликань — від Комуністичної партії, а згодом від соціалістів. Останнім часом очолювала громадську організацію Союз жінок України "За майбутнє дітей".

Перед смертю Валентина Семенюк збиралася до Польщі.

"Система знищила людину. Люди, які захищають інтереси інших, нікому виявилися непотрібні. Не могла вона сама натиснути спусковий гачок, бо була центром сім'ї. Старі батьки, діти, онуки. Вона ними жила. Напередодні смерті ми розмовляли. Валентина вернулася з Індонезії, збиралася в Польщу на конференцію. Але голос у неї був пригнічений", - розповідав тоді екс-голова Верховної Ради Олександр Мороз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Валя зізналася, що її "замовили". Казала поховати біля першого чоловіка"

Валентина Семенюк-Самсоненко, у дівоцтві Скиб'юк, народилася 4 червня 1957 року в селі Заріччя Ружинського району на Житомирщині. Працювала діловодом у сільській раді, була на комсомольській роботі. Вивчилася на економіста. 1990-го стала секретарем Ружинського райкому Компартії. Через чотири роки пройшла в парламент за списками Комуністичної партії України. Наступні три скликання обиралася до Верховної Ради від Соціалістичної партії. За її роботи у Фонді Держмайна в державну власність повернули комбінат "Криворіжсталь". Раніше за $803 млн його придбали олігархи Рінат Ахметов і Віктор Пінчук. Згодом підприємство купила голландська металургійна компанія "Міттал Стіл" — $4,8 млрд. Семенюк була проти цього.

1995 року овдовіла. Виховала дочок Людмилу й Ганну. Вдруге взяла шлюб 2008-го з бізнесменом Віталієм Самсоненком.

Стосунки зіпсувалися за чотири роки. Тоді син Самсоненка Володимир одружився з екс-солісткою гурту "ВІА Гра" Сантою Дімопулос. У Валентини Петрівни не склалися стосунки з пасинком та його обраницею.

Громадську організацію Валентини Семенюк фінансував кум президента Росії Віктор Медведчук.

Зараз ви читаєте новину «Екс-чиновниця наклала на себе руки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі