середа, 22 травня 2024 09:46

В Укренерго сказали, чи будуть блекаути взимку

В Укренерго сказали, чи будуть блекаути взимку
В Укренерго радять українцям готуватись до відключень світла. Фото: slovoidilo.ua

Українцям слід готуватися до відключень світла як влітку, так і взимку.

Наступна зима буде для України непростою. Про це в ефірі Суспільного розповів голова правління Укренерго Володимир Кудрицький.

За його словами, на відновлення електростанцій, які атакувала Росія, потрібні місяці та роки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відключення світла впливають на виробництво зброї - ЗМІ

Тому Кудрицький закликав не очікувати "стрімкого збільшення генерації" в енергосистемі України. Людям варто вчитися жити з вимкненнями світла.

"Ця зима може бути непростою, тому що природно взимку споживання зростає. І навіть з урахуванням тих планів з відновлення генерації, які на сьогодні існують, досить вірогідно, що повністю виключити вірогідність планових відключень не вдасться", - розповів Кудрицький.

Однак, за його словами, про блекаути поки не йдеться. Будуть планові відключення, які Укренерго застосовує для того, щоб зберегти цілісність енергетичної системи.

Міненергетики та Укренерго мають терміново розробити окрему постанову уряду, якою необхідно врегулювати питання планових відключень споживачів, що виникли як наслідок масованих ракетно-дронових атак Росією енергетичної інфраструктури.

Графіки обмежень споживачів як побутових, так і промислових, мають бути "раціональними, справедливими та рівномірними", заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Зараз ви читаєте новину «В Укренерго сказали, чи будуть блекаути взимку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі