середа, 22 травня 2024 14:30

В Україні впровадять початкову загальновійськову підготовку - парламент ухвалив закон

В Україні впровадять початкову загальновійськову підготовку - парламент ухвалив закон
Парламент ухвалив закон про початкову загальновійськову підготовку. Фото: t.me/yzheleznyak

Верховна Рада 22 травня ухвалила законопроєкт про запровадження початкової загальновійськової підготовки замість допризовної підготовки.

Вона здійснюватиметься через предмет "Захист України" у навчальних закладах. Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк.

За його словами, законопроєкт підтримали 297 депутатів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи штрафуватимуть українців за порушення комендантської години - Рада прийняла рішення

"Замість допризовної підготовки пропонується запровадити початкову загальновійськову підготовку. Початкова загальновійськова підготовка реалізується на третьому рівні повної загальної середньої освіти та проводиться в закладах загальної середньої, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої, вищої освіти та інших закладах освіти, що мають ліцензію на провадження освітньої діяльності на відповідному рівні повної загальної середньої освіти, шляхом викладання навчального предмета "Захист України" та здійснення заходів спрямованих на військово-патріотичне виховання", - зазначив нардеп.

Програми з предмета "Захист України" розроблятимуть та затверджуватимуть центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сферах освіти і науки, за погодженням з Міноборони.

Міністерство освіти та науки України рекомендує навчальним закладам змінити терміни освітнього процесу.

Вищим навчальним закладам радять розпочати навчальний рік у першій половині серпня. Якщо буде потреба, то продовжити його до липня 2025 року. А також пропонують вчитися щосуботи в теплі місяці.

Зараз ви читаєте новину «В Україні впровадять початкову загальновійськову підготовку - парламент ухвалив закон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі