субота, 18 травня 2024 12:44

Спецтема: Війна Росії проти України

В України та союзників часто різні погляди на закінчення війни - Зеленський

В України та союзників часто різні погляди на закінчення війни - Зеленський
Президент Володимир Зеленський прокоментував погляди Заходу на закінчення війни в Україні. Фото: president.gov.ua

Україна та її західні союзники мають "однакові цінності", однак, часто "різні погляди" щодо того, як може закінчитися війна РФ проти України.

На Заході чути побоювання, що Росія може програти війну. Про це в інтерв'ю AFP заявив президент Володимир Зеленський, пише "Інтерфакс-Україна".

"Ми перебуваємо в абсурдній ситуації, коли Захід боїться, що Росія програє війну. І він не хоче, щоб Україна програла її. Кожен хоче знайти якусь модель, що дає змогу швидше закінчити війну", - сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський висловився про ймовірність нового наступу РФ на Київ

При цьому він закликав Китай і країни світу, що розвивається, узяти участь у мирному саміті за участю десятків лідерів, який відбудеться в нейтральній Швейцарії наступного місяця. Росію на саміт не було запрошено.

За словами президента, глобальні гравці, такі як Китай, "мають вплив" на Росію.

"І що більше таких країн буде на нашому боці, на боці закінчення війни, я б сказав, то більше Росії доведеться рухатися і рахуватися. Ми хочемо, щоб війна закінчилася справедливим миром для нас. Захід хоче, щоб війна закінчилася. Крапка. Якомога швидше. І для них це справедливий мир", - сказав Зеленський.

Він також розкритикував обмеження на удари по російській території західною зброєю, хоча Велика Британія і США останніми днями натякнули, що ці заборони можуть бути пом'якшені.

Українським військам нині критично не вистачає систем протиповітряної оборони. Зараз Україна має лише "близько 25% того, що потрібно" для захисту країни з точки зору протиповітряної оборони, заявив президент Володимир Зеленський.

Натомість, за його словами, Росія може атакувати українську територію з будь-якої зброї.

Зараз ви читаєте новину «В України та союзників часто різні погляди на закінчення війни - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі