вівторок, 14 лютого 2023 13:41

Спецтема: Війна Росії проти України

В Європі діє шпигунська мережа РФ: у розвідці розкрили подробиці

В Європі діє шпигунська мережа РФ: у розвідці розкрили подробиці
Росію, як зона впливу, цікавить уся Європа. Фото: ГУР

У країнах Європи продовжує активно діяти шпигунська мережа Російської Федерації.

Останнім часом російська шпигунська мережа зосередилася на нейтралізації шляхів постачання західної зброї, яку надають Україні партнери, заявив представник воєнної розвідки України Андрій Черняк.

"Одна з основних цілей росіян – вплинути на окремих авторитетних людей в європейських країнах, а також на громадську думку. Тому росіяни багато вкладають у роботу зі ЗМІ. Це і їхні відкриті пропагандистські рупори такі як Russia Today, так і інші прихованіші способи впливу. Існують випадки, коли завербовані росіянами журналісти іноземних ЗМІ йдуть на роботу з єдиним завданням – поговорити зі своїми колегами та схилити їхні думки на користь Росії", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни готують масований наступ: Гайдай розкрив плани окупантів на Луганщині

Кремль цікавить уся Європа як "зона впливу", зазначив представник воєнної розвідки України.

"Якщо РФ підкорить Україну, то не зупиниться на цьому. Вона піде далі. І ми знаємо, що російський диктатор Володимир Путін мав такі плани перед вторгненням в Україну. Можливо, вони не змінилися й зараз", – додав Черняк.

Кремль щосили намагається зупинити передачу Україні західних танків і далекобійних ракет. Москва поширює наратив, що нове озброєння становитиме загрозу безпеці Російської Федерації.

Зараз ви читаєте новину «В Європі діє шпигунська мережа РФ: у розвідці розкрили подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі