понеділок, 20 травня 2024 04:29

Ухилянтів попередили про ведмедів на кордоні з Румунією

Ухилянтів попередили про ведмедів на кордоні з Румунією
Ухилянти намагаються втекти до Румунії гірськими маршрутами. Фото: ДПСУ

На гірських маршрутах поруч з українсько-румунським кордоном було зафіксовано велику кількість ведмедів.

Це може бути небезпечним для "туристів-ухилянтів", які гірськими маршрутами намагаються перейти на територію Румунії. Про це повідомили в Держприкордонслужбі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Чернігівській області за ухилення від мобілізації розшукують вісім тисяч чоловіків

"Застерігаємо! Утримуйтеся від відвідування закритих гірських маршрутів вздовж кордону, це може бути небезпечним для вашого життя", - повідомили прикордонники.

Днями прикордонний наряд помітив на залишках снігу сліди ведмедів та розкидані на місцевості речі.

"Ухилянти" відправляються у високогірʼя, наперед розпланувавши подальше проживання за кордоном. Тому й речей беруть з собою чимало. Однак в певний момент їх стає тяжко нести і речі кидають у лісі. Серед залишеного часто є їжа, що й стає причиною збільшення випадків появи диких звірів.

Протягом 2023 року, за даними офісу генпрокурора, відкрито 6745 кримінальних проваджень відносно чоловіків за ухилення від мобілізації. За два роки відкрито вже 10,7 тисячі таких справ.

Столична поліція розшукала 2319 осіб за порушення правил військового обліку. З початку року від ТЦК та СП надійшла інформація щодо 5833 таких осіб.

Зараз ви читаєте новину «Ухилянтів попередили про ведмедів на кордоні з Румунією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі