вівторок, 13 лютого 2024 12:15

У Нацполіції сказали, чи мобілізуватимуть умовно засуджених ухилянтів

У Нацполіції сказали, чи мобілізуватимуть умовно засуджених ухилянтів
Умовний термін покарання не означає, що ухилянта не мобілізують. Фото: скріншот

Умовний термін покарання для ухилянтів не означає відстрочку від мобілізації.

Засуджені до умовного терміну покарання за ухилення від мобілізації все одно підлягають призову на військову службу, розповів перший заступник голови Нацполіції України - керівник Головного слідчого управління Максим Цуцкірідзе, передає "Цензор.нет".

"На сьогодні чоловіки, які ухиляються від мобілізації, отримують здебільшого умовні терміни покарання. Суди враховують їхній моральний стан, якісь етичні речі, наявність родичів, які перебувають на утриманні, дітей, аргументи щодо непридатності до служби, хоча медична комісія визнає людину придатною", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий командир батальйону "Вовки да Вінчі" сказав, скільки людей треба мобілізувати

Умовний термін покарання не означає, що ухилянта не мобілізують, наголосив Цуцкірідзе.

"Вони і надалі підлягають мобілізації. Умовний термін більше про те, що якщо людина вчинить повторно те саме, то тоді вже буде реальний строк", - зазначив Заступник очільника Нацполіції.

Мобілізація від 400 до 500 тис. військовозобов'язаних, а також додаткові потреби в закупівлі та модернізації військової техніки можуть обійтись Україні у сумку близько 700 млрд грн.

Зокрема, лише мобілізація у поточному році обійдеться в 322 млрд грн додаткових видатків, повідомила голова комітету Верховної ради з питань бюджету Роксолана Підласа.

Міністерство оборони на зустрічах з питання мобілізації та відкритих засіданнях оборонного комітету також озвучувало додаткову потребу на закупівлю та модернізацію військової техніки, що стане в близько 400 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «У Нацполіції сказали, чи мобілізуватимуть умовно засуджених ухилянтів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі