неділя, 19 травня 2024 15:48

У ДПСУ сказали, чи випускатимуть чоловіків за кордон без оновлених військових даних

У ДПСУ сказали, чи випускатимуть чоловіків за кордон без оновлених військових даних
Спікер ДПСУ Андрій Демченко відповів, чи випускатимуть чоловіків за кордон без оновлених військових даних. Фото: Медіацентр

Чоловіки призовного віку, яким дозволений виїзд за межі України, повинні надати військово-облікові документи при перетині кордону.

Однак прикордонники не будуть перевіряти, чи оновлені вони у них. Про це в ефірі телемарафону сказав речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

"Нас не цікавить будь-який штрих-код чи ще щось. Нам важливо наявність військово-облікового документа, у тому числі в усіх, у кого на утриманні є троє і більше дітей до 18 років, і з відповідною відміткою", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи є "Резерв+" офіційним документом, який можна показувати під час перевірок - відповідь Міноборони

Речник нагадав, що чоловіки, у яких є троє і більше неповнолітніх дітей, підпадають під відстрочку від призову до армії. Важливо для перетину кордону, щоб наявність відстрочки була зафіксована у військово-обліковому документі.

"Я також раджу всім, щоб вони цікавилися, чи внесені їхні дані до системи "Оберіг". Ще з вересня між Державною прикордонною службою та Міністерством оборони діє такий інформаційний взаємообмін", - наголосив Демченко.

Він пояснив, що представники ТЦК можуть користуватися певною інформацією, яка є в базах даних ДПСУ, прикордонники можуть перевіряти осіб за цією системою призовників та військовозобов'язаних.

У суботу, 18 травня, в Україні набув чинності новий закон про мобілізацію. Ним запроваджено низку новацій.

Зокрема, усі громадяни України, які перебувають на військовому обліку, протягом 60 днів зобов'язані оновити свої особисті дані в ТЦК. Це можна зробити в Центрах надання адміністративних послуг або через електронний кабінет військовозобов'язаного.

Зараз ви читаєте новину «У ДПСУ сказали, чи випускатимуть чоловіків за кордон без оновлених військових даних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі