вівторок, 16 січня 2024 13:31

Служба зайнятості пропонуватиме безробітним вакансії в ЗСУ

Служба зайнятості пропонуватиме безробітним вакансії в ЗСУ
Міноборони підписало угоду щодо рекрутингу зі Службою зайнятості та порталом robota.ua. Фото: mil.gov.ua

Вакансії у Збройних силах України, які публікуються на сайті robota.ua, тепер розміщуватимуть і на Єдиному порталі вакансій Державного центру зайнятості.

Ці посади також пропонуватимуть безробітним у всіх регіонах України. Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони.

Йдеться насамперед про небойові спеціальності, які забезпечать повноцінне функціонування та підтримку в тилу. У подальшому буде здійснюватися підбір та професійне навчання кандидатів на спеціальності під замовлення Cил оборони.

Документ про співпрацю підписали заступниця міністра оборони Наталія Калмикова, директор Державного центру зайнятості Юлія Жовтяк та директор з інновацій robota.ua Сергій Лозко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рекрутинг до ЗСУ: назвали найпопулярніші вакансії за кількістю відгуків

"Ми продовжуємо розвивати проєкт рекрутингу до Сил оборони України. За два місяці його реалізації маємо понад 40 тисяч відгуків від громадян на вакансії, які пропонуються на чотирьох партнерських платформах. Співпраця Міноборони, Державного центру зайнятості та robota.ua - це ще один крок, який дозволить зробити рекрутинг ефективнішим", - зазначила Калмикова.

Нині мережа регіональних та базових центрів зайнятості в Україні налічує 535 установ та підрозділів. Представниця Державного центру зайнятості наголосила, що співпраця з Міноборони та robota.ua в такому потужному напрямі надзвичайно важлива.

"Ми маємо можливості та ресурси, аби впевнено долучитися до проєкту рекрутингу. Спільна та узгоджена співпраця абсолютно точно відповідає нашим інтересам. Вже зараз, з моменту підписання Меморандуму, починаємо розробляти спільний план реалізації цілей, прописаних в цьому документі", - сказала Жовтяк.

За словами представника robota.ua Сергія Лозка, метою платформи в рамках співпраці з державою є вдосконалення системи військового рекрутингу.

"Наша співпраця спрямована на покращення якості та прозорості відбору кандидатів до Сил оборони, які є чи не найбільшим роботодавцем в Україні. Ми віримо у те, що об'єднання зусиль держави та бізнесу допоможе посилити оборонну спроможність країни та забезпечить кандидатів можливістю вибору спеціальності та підрозділу для подальшої служби", - сказав Лозко.

В Україні скоро може запрацювати цифровий рекрутинг до Збройних сил. Він буде спрямований на пошук операторів дронів, повідомив віцепрем'єр з цифрової трансформації Михайло Федоров.

Нині Мінцифри перебуває на фінальному етапі - запустили декілька бета-тестувань з бригадами, які шукають пілотів-операторів для роти ударних дронів.

Зараз ви читаєте новину «Служба зайнятості пропонуватиме безробітним вакансії в ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі