четвер, 16 травня 2024 10:00

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ активізувала штурми - ЗСУ про ситуацію на півдні

РФ активізувала штурми - ЗСУ про ситуацію на півдні
Росія активізувала штурми на півдні. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські окупанти минулої доби активізували штурми позицій Збройних сил України на півдні.

Найбільше - в районі Старомайорського Запорізької області, заявив 16 травня начальник Обʼєднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Можна побачити, що вони активізують свої спроби, але ті безуспішні. Проте кількість штурмів вчора була досить велика - 30. Здебільшого це Старомайорське (19 безуспішних штурмів), Кринки (сім штурмів) і чотири на Роботине. І до речі в інформаційному просторі в нас фігурує Роботине, хоча вони на Старомайорське більше спроб здійснюють", - розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія за добу втратила 19 танків і понад півтори тисячі солдатів

Безуспішні штурми закінчилися тим, що у росіян є втрати у 130 військових, серед яких вбитими понад 60.

"З початком посилених спроб штурмів наших позицій, якісно змінився склад втрат, тобто збільшилася пропорція загиблих до поранених - з третини до половини", - констатував Плетенчук.

За його словами, тиск росіян на півдні справді досить серйозний.

"Але це на фоні використання тих ресурсів, які і до цього там були присутні. Ознак створення наступальних угрупувань на нашому напрямку не спостерігається", - резюмував спікер.

Російські війська просунулися не більше ніж на 8 км від кордону в Харківській області. Темп російських наступальних операцій на півночі Харківської області продовжує знижуватися, пише у свіжому зведенні американський Інститут вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «РФ активізувала штурми - ЗСУ про ситуацію на півдні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі