середа, 27 грудня 2023 22:21

Перший бронежилет для жінок затвердили у Міноборони
3

Міныстерство оборони затвердило перший бронежилет для жінок.

Він адаптований до особливостей будови жіночого тіла. Зразок затвердили після польових випробувань, повідомляють у Міноборони.

"Оскільки у жінок плечі вужчі, а таз навпаки - ширший, ніж у чоловіків, то військовослужбовицям було незручно працювати зі зброєю у "чоловічому" варіанті бронежилета", - вказав головний спеціаліст Центрального управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ Олександр Шарко.

Після польових випробувань затвердили перший бронежилет для жінок
Фото: Міністерство оборони України
Після польових випробувань затвердили перший бронежилет для жінок
Після польових випробувань затвердили перший бронежилет для жінок

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бронежилети для жінок уже тестують: фото

Вага жіночого бронежилета залежить від розміру та комплектації і починається від 10,5 км. Також він має вигнуту назовні бронеплиту.

За іншими параметрами він не відрізняється від загальновійськового бронежилета.

Зразок бронежилета розробила вітчизняна компанія "Українська броня", затвердили після двох етапів випробувань.

Після сертифікації жіночий бронежилет став доступним для централізованої закупівлі. У Міністерстві оборони ці процеси здійснює агентство "Державний оператор тилу".

Жіноча форма досить довгий час залишалася актуальним питанням. Велика розмірна сітка, чоловічі фасони - все це впливає на якість служби жінок у Збройних силах України. Що зараз пропонують носити жінкам та як військові долали всі проблемні моменти - у матеріалі Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Перший бронежилет для жінок затвердили у Міноборони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі