пʼятниця, 25 жовтня 2019 17:07

Організатору штурму Євромайдану скасували арешт

Організатору штурму Євромайдану скасували арешт
Адвокати Щеголєва заявили, що він хворіє і потребує оперативного втручання Фото: РБК-Україна

Шевченківський суд Києва максимально пом'якшив запобіжний захід обвинуваченому в організації та здійсненні силового штурму протестувальників на Майдані шляхом проведення антитерористичної операції під час Революції гідності екс-голові СБУ в Києві та області Олександру Щеголєву.

Прокурори, які клопотали про продовження цілодобового домашнього арешту для Щеголєва, наголошували на наявності ризиків, що підозрюваний може переховуватися від суду або тиснути на свідків, пише Українська правда.

Адвокати Щеголєва заявили, що він хворіє та потребує оперативного втручання. Попросили суд перейти у закритий режим, аби дослідити довідки про діагноз Щеголєва, посилаючись на медичну таємницю.

Засідання закрили. Після закритої частини судді оголосили про зміну запобіжного заходу Щеголєву - особисте зобов'язання. Він не має права виїжджати за кордон, спілкуватися зі свідками та потерпілими, а також зобов'язаний з'являтися до суду за викликом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Майдан вийшов на протест, щоб таких, як ви, не було на нашій землі" - родини героїв Небесної сотні відповіли Портнову

Олександра Щеголєва обвинувачують в організації та здійсненні силового штурму протестувальників на Майдані шляхом проведення антитерористичної операції, у тому числі її силової фази у Будинку профспілок. Він був одним із свідків у справі про держзраду екс-президента-втікача Віктора Януковича, але відмовився від дачі свідчень у суді. Щеголєва узяли під варту 20 серпня 2015-го.

Невдовзі сформують робочу групу, яка братиме участь в аудиті справ щодо злочинів на Майдані. Членами цієї групи будуть також захисники сімей тих, хто загинув під час Революції гідності, повідомляє прес-служба ГПУ.

Зараз ви читаєте новину «Організатору штурму Євромайдану скасували арешт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі