вівторок, 30 квітня 2024 20:00

Де сьогодні атакував ворог: повідомили останні новини з фронту

Де сьогодні атакував ворог: повідомили останні новини з фронту
24 атаки відбили на Бахмутському напрямку. Фото: Генштаб ЗСУ

За добу відбулося 96 бойових зіткнень.

Ворог завдав одного ракетного та 29 авіаційних ударів, здійснив 109 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Про це пише Генштаб у зведенні.

Волинський та Поліський напрямки

Оперативна обстановка без суттєвих змін. Немає ознак формування наступальних угруповань ворога.

Сіверський та Слобожанський напрямки

Противник зберігає військову присутність у прикордонних районах. Від обстрілів постраждало понад 30 населених пунктів.

Куп'янський напрямок

Наші воїни відбили три атаки у районах Берестового та Копанки Харківської області. Росіяни обстріляли близько 10 населених пунктів.

Лиманський напрямок

Сили оборони відбили 16 атак у районі населених пунктів Новоєгорівка, Греківка, Макіївка, Невське та Серебрянського лісництва Луганської області, а також Тернів на Донеччині. Понад 10 населених пунктів постраждали від обстрілів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Демобілізовано" ще 1250 загарбників: у ЗСУ повідомили про нові втрати РФ

Бахмутський напрямок

Сили оборони відбили 24 атаки у районах Білогорівки Луганської області; Верхньокам'янського, Роздолівки, Спірного, Нового, Кліщіївки, Андріївки та Часового Яру Донецької області. Там ворог за підтримки авіації намагався покращити тактичне положення. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилося понад 10 населених пунктів.

Авдіївський напрямок

Українські війська відбили 23 атаки ворога у районах Архангельського, Кераміка, Сокола, Уманського, Яснобродівки та Нетайлового Донецької області. Там ворог намагався витіснити наші підрозділи із займаних рубежів. Від обстрілів постраждало близько 20 населених пунктів.

Новопавлівський напрямок

Сили оборони стримують ворога у районах Георгіївки, Парасковіївки та Урожайного Донецької області. Там ворог за підтримки авіації 10 разів намагався прорвати оборону наших військ. Понад 10 населених пунктів опинились під обстрілами.

Оріхівський напрямок

Ворог за підтримки авіації два рази атакував позиції наших захисників у районах Старомайорського Донецької області та Роботиного Запорізької області. Від обстрілів постраждало близько 15 населених пунктів.

Херсонський напрямок

Росіяни намагаються витіснити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Протягом доби окупанти здійснили дві безуспішні атаки на позиції наших військ у районі Кринок Херсонської області. Близько 20 населених пунктів постраждало від обстрілів.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по п'ятьох районах зосередження особового складу противника. Про це вранці 30 квітня повідомив Генштаб ЗСУ.

Підрозділами ракетних військ завдано ураження по району зосередження особового складу та двох радіолокаційних станціях противника.

Зараз ви читаєте новину «Де сьогодні атакував ворог: повідомили останні новини з фронту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі