пʼятниця, 17 травня 2024 12:21

Частину країни накриють грозові дощі - прогноз на вихідні

Частину країни накриють грозові дощі - прогноз на вихідні
18 травня температура повітря в Україні очікується у межах +18...24°С. Фото: pixabay.com

Дощ завтра, в суботу, випадатиме в Україні не повсюди.

На заході опади пройдуть місцями. На Закарпатті будуть грози, повідомила синоптикиня Наталка Діденко в Facebook.

"У центрі - на Вінниччині сухо, на Черкащині й у Кропивницькому з районами щось таке непевне, а на Полтавщині та Дніпропетровщині - висока ймовірність. У східних областях - скоріше на Харківщині, на Луганщині та Донеччині вже аж ввечері. Місцями грози. У північній частині - на Житомирщині сухо, на Київщині де-не-де, на Сумщині та Чернігівщині - дощ. На півдні - без істотних опадів, багато сонця", - написала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україну йде потепління, але є нюанс

18 травня температура повітря в Україні очікується у межах +18...24°С.

У Києві в суботу буде комфортне приємне тепле повітря, до +23°С. Дощ, якщо й буде, то коротко й місцями.

У неділю, 19 травня, в Україні очікується тепла погода, до +20...24°С. Місцями (окрім південної частини) пройдуть короткочасні дощі, можливо з грозами.

"Йде потепління, народжуються юні мухи, які стимулюють котів до фізичних навантажень та вивчення природного довкілля", - додала Діденко.

У другій половині року температура на Землі знизиться, на зміну погодному явищу Ель-Ніньо прийде Ла-Нінья. Погодне явище Ель-Ніньо закінчиться до червня.

Ель-Ніньйо - феномен різкого підвищення температури поверхневого шару води в екваторіальній частині Тихого океану, який означає сильну спеку, засухи та катастрофічні наводнення і опади у багатьох регіонах світу.

У роки Ла-Нінья, навпаки, формується потужний антициклон, у системі циркуляції якого на американський континент надходить холодне арктичне повітря. Так як Земля обертається навколо своєї осі, ці повітряні маси рухаються із заходу на схід, змінюючись на своєму шляху. Зрештою вони потрапляють до Атлантики та Європи.

Зараз ви читаєте новину «Частину країни накриють грозові дощі - прогноз на вихідні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі