пʼятниця, 13 січня 2023 05:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Як попрасувати одяг, якщо немає світла: сім легких і корисних порад

Як попрасувати одяг, якщо немає світла: сім легких і корисних порад
Що робити у ситуації, коли вам потрібно попрасувати одяг, а в домі нема світла? Gazeta.ua зібрала корисні лайфхаки, які допоможуть попрасувати одяг без праски. Фото: lifehacker

Нині через російські обстріли критичної інфраструктури України електроенергія може зникнути щохвилини.

Також влада запровадила віялові відключення, щоб не перенавантажувати систему та швидше полагодити об'єкти. Українцям надають графіки відключень, але вони не завжди точні, тож до зникнення світла треба бути готовим у будь-який момент.

Зокрема, що робити у ситуації, коли вам потрібно попрасувати одяг, а в домі нема світла? Gazeta.ua зібрала корисні лайфхаки, які допоможуть попрасувати одяг без праски.

За допомогою гарячого душу

Повісьте вішалку з одягом у ванній кімнаті, увімкніть душ з максимально гарячою водою і закрийте двері, щоб створити ефект сауни. Через 10 хв. перевірте, наскільки одяг розгладився. Якщо складки нікуди не поділися, залиште ще на 10 хв.

Такий спосіб чудово підходить для того, щоб погладити пуховик, вітрівку. Звичайно, це не найбільш економний та екологічний спосіб, тому краще використовувати його тільки за крайньої потреби.

За допомогою вологого рушника

Покладіть одяг на пласку поверхню та накрийте його вологим рушником. Злегка придавіть його руками і пройдіться по ньому розгладжуючими рухами, а потім повісьте одяг на вішалку і залиште сушитися. Перед виходом перевірте, щоб на одязі не було волосків та пушинок, які могли залишитися від рушника.

Цей спосіб добре підходить, якщо потрібно попрасувати трикотажні речі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Можна обійтися без електрики ‒ як приготувати кашу без світла

За допомогою домашнього спрею з оцту

Це недорога та дбайлива альтернатива без зайвих хімікатів. Щоб приготувати домашню "рідку праску", потрібно змішати білий оцет з водою в пропорції 1:3. А потім за допомогою пульверизатора нанести суміш на одяг та дати йому висохнути.

Спрей також допоможе позбавитися неприємних запахів.

За допомогою чайника

Все просто: дочекайтеся, доки вода в чайнику закипить, і потримайте одяг за 30 см від пари. Дійте акуратно, щоб не обпектися.

За допомогою каструлі

Закип'ятіть воду у металевій каструлі. Як тільки вода почне закипати, злийте її і використовуйте дно посуду як праску. Перед цим не забудьте переконатися, що воно чисте. Як і у випадку з чайником, виявіть обережність, щоб не отримати опіки.

За допомогою матраца

Розпрасувати джинси, спортивні штани, футболки або домашній одяг можна за допомогою матраца.

Згорніть м'ятий одяг у трубочку, покладіть на годину під матрац. Коли ви виймете його, більшість складок зникне.

За допомогою готового спрею для розгладження складок

У разі постійних відключень електроенергії можна заздалегідь придбати спрей для розгладжування складок.

Іноді його ще називають "рідкою праскою". Готові спреї можна пошукати у магазинах побутової хімії або в інтернеті.

Щоб попрасувати речі в такий спосіб, потрібно повісити одяг на вішалку, розпилити спрей на відстані 25 см, розправити складки руками та дочекатися повного висихання.

Українці стикнулися з енергетичним тероризмом росіян – ворог скидає бомби на об'єкти енергетичної безпеки. Люди опинялися без світла на кілька годин у Харкові, Львові, Києві й інших містах.

15 жовтня Росія здійснила черговий варварський напад на критичну інфраструктуру України. У результаті об'єкт енергетичної інфраструктури на Київщині зазнав тяжких руйнувань.

Диспетчерський центр Укренерго попередив про можливі застосування графіків аварійних відключень. Gazeta.ua зібрала необхідний набір приладів і речей, щоб пережити відключення світла

Зараз ви читаєте новину «Як попрасувати одяг, якщо немає світла: сім легких і корисних порад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі