субота, 18 травня 2024 14:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Британська розвідка проаналізувала удар по аеродрому Бельбек: які наслідки для окупантів

Британська розвідка проаналізувала удар по аеродрому Бельбек: які наслідки для окупантів
У ніч на 15 травня поблизу військового аеропорту "Бельбек" під окупованим Севастополем внаслідок ракетної атаки сталися пожежі. Фото: DeepStateUA

Британська розвідка проаналізувала удар по аеродрому Бельбек у Криму 15 травня.

У новому звіті зазначили, що нещодавні удари призвели до погіршення здатності Росії захищати повітряний простір навколо окупованого півострова, водночас продемонструвавши здатність України впливати на операції російської ППО. Про це повідомили в X (Twitter).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ракетний удар по "Бельбеку": у мережі з'явилися супутникові знімки

Розвідники зазначають, що атака на аеродром Бельбек у Криму, здійснена у ніч на 15 травня, стала четвертим випадком за останній місяць, коли російська ППО в Криму зазнає втрат: раніше ЗСУ вдарили по радіолокаційній станції ППО Ай-Петрі та двічі атакували аеродром у Джанкої.

За даними звіту, дуже ймовірно, що це призведе до того, що Росія буде змушена розосередити повітряні засоби для забезпечення виживання або ж ризикувати втратою більшої кількості літаків. Крім того, країна-агресорка змушена буде передислокувати засоби ППО з інших місць.

Водночас розосередження літаків A-50 з кримських аеродромів, ймовірно, призведе до збільшення кількості льотних годин і частоти вильотів винищувачів для заповнення прогалин у покритті, що збільшить проблеми з технічним обслуговуванням їхніх флотів.

У Криму почастішали атаки ударних безпілотників. Зокрема, у ніч на 15 травня поблизу військового аеропорту "Бельбек" під окупованим Севастополем внаслідок ракетної атаки сталися пожежі.

Основні вибухи були о 01:55 - 01:56. Також могло працювати російське ППО. Після цього протягом 15 хв продовжувалися тихіші вибухи, схожі на детонацію боєприпасів.

Зараз ви читаєте новину «Британська розвідка проаналізувала удар по аеродрому Бельбек: які наслідки для окупантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі