середа, 10 серпня 2022 10:44

Спецтема: Війна Росії проти України

Американські аналітики розповіли, чим ЗСУ могли обстріляти Новофедорівку

Американські аналітики розповіли, чим ЗСУ могли обстріляти Новофедорівку
По Криму могли вдарити переробленими ракетами "Нептун". Фото: t.me/Pravda_Gerashchenko

Учорашнього удару по російській авіабазі в Новофедорівці в тимчасово окупованому росіянами Криму могли завдати модифікованими українськими ракетами "Нептун".

Україна могла переробити свої ракети для використання по наземних цілях, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW) у звіті за підсумками 9 серпня.

"Так само це зробили росіяни з протикорабельними й зенітними ракетами. Водночас немає жодних доказів, які підтверджують цю гіпотезу", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ не визнає, що ЗСУ обстріляли Новофедорівку: в ISW пояснили причину

На думку експертів, видима одночасність вибухів на двох різних об'єктах, імовірно, містить офіційну російську версію про випадкову пожежу, але не відкидає ні диверсії, ні далекобійного ракетного удару з боку України.

9 серпня в районі Новофедорівки пролунало кілька потужних вибухів. Вони сталися на військовому аеродромі, звідки зазвичай злітають російські літаки, що атакують ракетами південь України. За 30 хв. було 15 прильотів, переважно влучання по військовій частині.

У Росії заявили, що вибухнув авіаційний боєприпас і вогневого ураження нібито не було.

Міноборони України "не може встановити причину займання" на аеродромі окупантів в українському Криму. Але посилено рекомендує їм вивчати правила протипожежної безпеки та не курити там, де це не дозволено.

Український військовий восокопосадовець повідомив The New York Times, що вибухи на російській авіабазі в тимчасово окупованому Криму – це атака українських сил. Під час неї використали обладнання українського виробництва.

У результаті удару по авіабазі "Саки" в тимчасово окупованому Криму вразили склад авіаційного озброєння. Такий висновок можна зробити з вибухів. Відбулася серйозна детонація.

Зараз ви читаєте новину «Американські аналітики розповіли, чим ЗСУ могли обстріляти Новофедорівку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі