неділя, 19 травня 2024 02:50

Три ознаки, що настав час замінити матрац

Три ознаки, що настав час замінити матрац
Назвали ознаки, що пора купити новий матрац Фото: pinterest

Лікарі радять міняти матраци кожні 7-10 років.

Зношений матрац може призвести до порушень сну і не лише, пише ukr.media.

Ознаки, що настав час замінити матрац

На зношеному і продавленому матраці ви будете постійно перевертатися. А значить - не відпочинете. Крім того, старі матраци можуть гірше регулювати температуру, через що вам буде важче заснути.

Можуть боліти спина і суглоби

З часом поролон і пружини матраца зношуються і стають менш пружними. Матрац продавлюється і ваше тіло займає неправильне положення, через що може виникнути біль у суглобах.

Містять багато пилу та алергенів

Цікавий факт: у кожному домашньому матраці в середньому живе від 100 тисяч до 10 мільйонів пилових кліщів. Ці кліщі обожнюють харчуватися відмерлими частинками шкіри, які залишаєте в матраці щоразу, коли на ньому лежите.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи можна спати на двох подушках: що кажуть лікарі і чи вірити прикметам

З часом матраци можуть накопичувати пил, бруд, шерсть тварин і навіть пилок рослин. Це відбувається навіть якщо ви регулярно перете постільну білизну. Якщо у вас алергія або астма, така кількість пилу та алергенів може загострити симптоми ваших захворювань.

Якщо ви помітили будь-які з перерахованих ознак, це означає, що настав час купити новий матрац.

Хто вранці після сну застеляє ліжко ковдрою і навіть накриває покривалом, створює райські умови для кліщів. Ці крихітні комахи особливо сильно розмножуються у вологому середовищі. Вони можуть викликати алергію на домашній пил і навіть астму.

Якщо залишати ліжко незастеленим і розправленим протягом дня, це допомагає волозі висохнути. Це призведе до зневоднення кліщів і навіть до їх загибелі.

Зараз ви читаєте новину «Три ознаки, що настав час замінити матрац». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі