субота, 05 січня 2019 23:28

Назвали 5 помилок, які найчастіше допускають у дизайні вітальні
7

Фото: archidea.com.ua

Навіть дрібні непродумані деталі, можуть зіпсувати весь дизайн кімнати. Цього не можна допускати, особливо в оформленні вітальні. Саме сюди заходять гості і кожна господиня хоче похизуватися її виглядом.

При правильному підході, дуже легко уникнути цих промахів.

1. Розставляти меблі уздовж стін

Насправді така розстановка меблів не звільняє більше простору і робить кімнату просторішою. Насправді, це лише створює порожнечу в центрі кімнати, порушує принципи угруповання меблів і робить кімнату незатишною.

Замість стін створюйте окремі зони, акцентуючи їх розташування за допомогою килимів або освітлювальних приладів.

2. Помилитися з розміром килима

Занадто малі килимки зроблять будь-який інтер'єр візуально більш дешевим.

У вітальні килим повинен об'єднувати меблі для сидіння - диван, крісла, а також кавовий столик, позначаючи таким чином зону спілкування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Довгі вуха та 4 лапи: показали готель незвичайної форми

3. Ограничиться одним джерелом світла

Розміщення тільки одного світильника створює невиразні тіні по кутках кімнати і театрально освітлений центр. Краще поставити кілька світильників різного характеру і на різній висоті.

Чим нижче розташоване джерело світла, тим інтимніше створюється обстановка. Світло зверху створює більш рівне і жорстке освітлення, а також може призвести до появи неприємних тіней на обличчі.

4. Вішати картини занадто високо

Картини та постери повинні розташовуватися на рівні очей. Якщо більшу частину часу люди в приміщенні проводять сидячи, значить, і картини повинні розташовуватися на рівні очей сидять.

5. Використовувати занадто схожий декор

Щоб декоративна композиція була цікавою і не нудною, складові елементи повинні відрізнятися один від одного за певними характеристиками - ширині, висоті, матеріалу.

Якщо всі елементи мають однаковий розмір або занадто схожі один на одного, він втрачають свою індивідуальність. Поєднуйте щось невелике з великим, металеве - з дерев'яним, округле - з багатогранним, високе - з приземистим.

Зараз ви читаєте новину «Назвали 5 помилок, які найчастіше допускають у дизайні вітальні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі