вівторок, 14 травня 2024 00:30

Чотири причини, чому вікна треба закривати шторами

Чотири причини, чому вікна треба закривати шторами
Нахлинуть суцільні невдачі: чотири причини, чому потрібно заслоняти вікна Фото: pinterest

Штори відіграють не останню роль у захисті житла.

Найбільшого результату можна досягти, якщо повісити на карниз світлі, а краще зовсім білі полотнища. У наші дні цю роль успішно виконують тюль або органза. Такий вибір дає змогу одночасно використовувати щільні кольорові гардини, що захищають від сонця і підкреслюють переваги інтер'єру.

Однак іноді в житті виникає ситуація, коли вікна виявляються абсолютно "голими". Розповімо, чим це загрожує господарям будинку.

Медики пояснюють, що з відсутністю штор може значно зменшитися добова норма нічного відпочинку. Ранній світанок різко скорочує рівень мелатоніну - речовини, що відповідає за якість сну, тож виникає тривожність і знижується стійкість до стресів.

У багатьох чутливих натур особистий простір, відкритий на загальний огляд цілодобово, неусвідомлено викликає відчуття сильного дискомфорту, особливо якщо квартира розташована на першому поверсі. Такий стан може стати нав'язливим і навіть призвести до справжньої депресії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вранці стати бадьорим: золоті правила пробудження після сну

Прихильники вчення фен-шуй радять обов'язково закрити вікно шторами, інакше можна залишитися зовсім без засобів до існування. "Неодягнені" віконні прорізи сприяють витоку фінансових потоків із сім'ї.

Забобонні люди впевнені, що "голі" вікна не зможуть повноцінно захистити житло від негативної енергії, особливо якщо вона цілеспрямовано використовується проти вас злісною і заздрісною людиною. У цьому разі домочадцям загрожують хвороби, невдачі в справах і засмучення на особистому фронті.

Великі штори прикрашають помешкання й створюють затишок, якщо вони гарно випрані й висять на вікнах ідеально гладким полотном.

Але випрасувати їх дуже важко. Про перевірений лайфхак, що допоможе зробити, аби на шторах не було жодної складки, розповіла Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Чотири причини, чому вікна треба закривати шторами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі