понеділок, 13 травня 2024 17:50

Як позбутися ос в будинку - дієвий та екологічний спосіб

Як позбутися ос в будинку - дієвий та екологічний спосіб
Оси можуть легко залетіти до будинку. Фото: tsn.ua

Оси - завжди небажані гості в домі, але навесні та влітку вони можуть легко проникнути у будинок.

Щоб вберегтись від них, можна використати різні хімічні інсектициди, але люди зазвичай не хочуть розпилювати їх у своїх домівках. Однак, існують перевірені й екологічно безпечні методи, щоб позбутися ос в будинку, пише видання Mirror.

Так, можна виготовити ефективний спрей, який складається із трьох інгредієнтів. Вони є в кожному домі.

Експерт із садівництва Робінн каже, що після того, як оси вторглися в її будинок, вона придумала геніальний спрей проти них.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що робити, якщо після укусу комахи стався анафілактичний шок

"Потрапивши у свій дім, я хочу, щоб оси були мертві. Вони можуть жити надворі, але влітати всередину вони не повинні. Я також не довіряю використанню токсичних речовин та хімікатів у своєму домі, тож знайшла та придумала справді дієвий рецепт", - розповіла жінка.

За її словами, щоб позбутися ос у будинку, знадобляться три інгредієнти: 25 крапель ефірної олії евкаліпта, 25 крапель ефірної олії м'яти перцевої та кілька чайних ложок мила для посуду.

Потрібно взяти порожню пляшку з пульверизатором, засипати туди інгредієнти, а потім повільно додати гарячу воду, поки вона не заповнить приблизно третину пляшки. Воду слід додавати повільно, тому що суміш може пузиритися під час руху. Коли закінчите, добре струсіть її, щоб перемішати. Після цього, якщо з'являться оси, можна починати обприскувати. Вони швидко зникнуть з вашого дому.

"Я виявила, що чим концентрованіший ваш розчин, тим швидше гине оса. Однак він також більш агресивний для рослин і поверхонь, тому не перестарайтеся. Крім того, ефірні олії можуть бути токсичними для домашніх тварин, тому будьте обережні, застосовуючи цей спрей", - додала Робінн.

Укуси комах можуть спровокувати розвиток алергічної реакції у людей із підвищеною чутливістю.

Алергія після укусу бджіл, ос, шершнів - найсильніша. Їхня отрута має високу токсичність і може викликати сильну реакцію в алергіка.

Зараз ви читаєте новину «Як позбутися ос в будинку - дієвий та екологічний спосіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі