понеділок, 08 квітня 2024 13:41

Чому не варто захоплюватися шашликами: пояснення

Чому не варто захоплюватися шашликами: пояснення
Лікарі сказали, з чим найкраще поєднувати шашлики Фото: pinterest

Пікнік досить часто не обходиться без шашлику.

Але лікарі радять не захоплюватись ним, який приготовлений на вугіллі, незважаючи на апетитний вигляд та неповторний аромат.

Канцерогенні речовини може містити в собі не тільки сам шашлик, але навіть дим, що походить від мангалу. Він містить, наприклад, бензапірен, чадний газ та низку інших шкідливих речовин. До того ж, дуже часто під час приготування шашлику з м'яса на вугіллі капає жир. При цьому утворюються випари, які теж мають канцерогенний вплив, пише pixelinform.

Також фахівці радять для приготування шашлику використовувати дрова та відмовитися від вугілля, що продають у магазинах.

Ще кілька порад

Дієтологи радять готувати на вугіллі птицю чи рибу, оскільки вони легше засвоюються. Якщо хочеться шашлик з м'яса, то купувати потрібно м'які види і піддавати ретельній обробці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати шашлик, щоб він не підгорів: перевірений спосіб

Вживати шашлик потрібно з великою кількістю зелені. У ній багато антиоксидантів, вітамінів та клітковини, що не дозволяє не найкориснішій їжі надовго затримуватись у кишечнику та уникнути наслідків.

Після втрати ваги багато людей стикаються з її поверненням. Іноді обсяги тіла стають навіть більшими, ніж до дієти. Дослідження показують, що люди на дуже низькокалорійній дієті відновлюють від 26% до 121% втраченої ваги вже через п'ять років.

Якщо ви збираєтеся на шашлики, візьміть із собою більш здоровий варіант, наприклад, овочеві шашлики, щоб у вас був менш калорійний варіант.

Зараз ви читаєте новину «Чому не варто захоплюватися шашликами: пояснення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі