середа, 06 грудня 2006 15:01

Коньяк зробили після застілля

На початку грудня в київських магазинах з"явився французький коньяк "Луї д"ор". На нього кажуть: "народжений у Франції".

— Я називаю його "золотим будиночком", — розповів віце-президент компанії "Distillerie Tessendier&Fils" (місто Коньяк, Франція) Жером Тессендьє на презентації напою в столичному ресторані "Л"амур". — Якось ми добряче посиділи в мого молдовського колеги Миколи Луцика. І в нас народилася ідея створити якісний коньяк із французьких та молдовських спиртів для України. Знаєте, як п"є француз? Спершу дивиться на келих, оцінює колір. Тоді аромат і лише затим смак. Українець п"є швидко. Обов"язково після тосту. От цей коньяк не пектиме українцю горло.

— У Києві ми із Жеромом куштували українські коньяки. Але вони жорсткуваті на смак, — вважає засновник молдовської корпорації "Vinimpex" Микола Луцик. — "Луї д"ор" — не дуже дорогий, але якісний напій. Ми зекономили на упаковці. За кордоном пляшка для коньяку коштує щонайменше два євро. Ми вирішили: головне не те, що милує око, а те, що всередині.

"Народжений у Франції" є трьох видів: тризірковий з червоною етикеткою, чотиризірковий — із синьою, п"ять зірок — із жовтою. "Луї д"ор" коштує 28–30 грн.

Зараз ви читаєте новину «Коньяк зробили після застілля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі