пʼятниця, 16 червня 2023 09:40

NASA полетить на астероїд, вартість якого перевищує сумарну економіку Землі

NASA полетить на астероїд, вартість якого перевищує сумарну економіку Землі
NASA готує місію на астероїд, який коштує $10 тис. квадрильйонівФото: pixabay.com

Американське космічне агентство NASA призначило на 5 жовтня космічну місію до масивного астероїда Психея.

Космічне тіло складається переважно із заліза, золота, нікелю та інших рідкісних металів, сказано у повідомленні NASA. Діаметр астероїда становить близько 225 км.

"Спочатку старт місії планували на серпень 2022 року, але його відклали через проєктні та організаційні проблеми. Розташований на відстані 280 мільйонів миль астероїд Психея був виявлений 1852 року італійським астрономом Аннібале де Гаспарісом. Він обертається навколо Сонця між орбітами Марса та Юпітера", – йдеться у повідомленні.

Вартість Психеї може сягати $10 тис. квадрильйонів, що перевищує сумарну економіку нашої планети.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені знайшли таємничі структури у центрі нашої галактики

На думку астрономів, Психея може являти собою металеве ядро формованої планети, яка втратила свої кам'янисті зовнішні шари через сильні зіткнення під час раннього розвитку Сонячної системи.

Космічний телескоп Hubble зробив світлину трьох галактик, які мають зіштовхнутися, щоб згодом злитися в одну. Три галактики, які можна побачити в сузір'ї Волопаса, згодом зіллються в одну велику. Під час цього процесу спіральна структура галактик буде знищена через гравітаційну взаємодію.

Зараз ви читаєте новину «NASA полетить на астероїд, вартість якого перевищує сумарну економіку Землі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі