вівторок, 09 квітня 2024 03:25

Як очистити пам'ять на iPhone, не видаляючи нічого важливого

Як очистити пам'ять на iPhone, не видаляючи нічого важливого
Як очистити пам'ять на iPhone нічого не видаляючи. Фото: Apple

У гонитві за економією багато хто купує застарілий iPhone з мінімальним обсягом пам'яті.

Як результат, одразу після завантаження всіх необхідних додатків, а також фото та повідомлень, від пам'яті практично нічого не залишається. І як користуватися смартфоном наступні кілька років - не дуже зрозуміло.

Втім, один із користувачів Reddit поділився незвичайним, але дієвим лайфхаком, як очистити пам'ять на iPhone. У коментарях багато хто зазначає, що трюк допоміг їм розв'язати вічну проблему нестачі пам'яті.

Як очистити пам'ять на iPhone нічого не видаляючи

Весь кеш і файли в смартфонах Apple мають обмежений час зберігання, зокрема, місяць, пів року, рік. Тому у автора лайфхака виникла ідея змінити дату на iPhone, щоб обдурити систему і тим самим звільнити додатковий простір.

Перед виконанням процедури, зайдіть у налаштування, "Загальні" та виберіть "Сховище iPhone". Перевірте, скільки місця займають ваші системні дані. Після чого вивантажте всі додатки з пам'яті смартфона: просто проведіть пальцем донизу і закрийте додатки.

Далі переходимо в розділ "Повідомлення" в налаштуваннях. Тут необхідно встановити параметр "Безстроково" в пункті "Залишати повідомлення".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно почистити модуль камери смартфона, щоб не пошкодити скло

Потім переводимо iPhone в режим польоту і відключаємо Bluetooth і Wi-Fi (це необхідно, щоб уникнути проблем з iCloud, Apple Watch та іншими програмами). Після цього знову заходимо в налаштування, розділ "Загальні" і торкаємося пункту "Дата і час", вимикаємо тумблер "Автоматично" і переводимо дату на рік вперед.

Виконавши дії вище, заблокуйте смартфон і почекайте декілька хвилин. Потім поверніться в налаштування дати і встановіть значення на 3 місяці вперед від сьогоднішнього дня (або на 9 місяців назад від тієї дати, яка у вас встановлена). Знову блокуємо телефон і знову чекаємо декілька хвилин.

Наприкінці процедури повертаємо параметр "Автоматично" в розділі "Дата і час" і вимикаємо режим польоту. Тепер перевірте використання системних даних ще раз. Їх має стати менше. Користувачі кажуть, що таким чином їм вдалося очистити від 1-2 ГБ до 10-20 ГБ системного сміття.

Будучи багатофункціональним пристроєм, смартфон продовжує залишатися інструментом для зв'язку через дзвінки та надсилання SMS-повідомлень.

Тому в ситуації, якщо у вас зникли контакти, можна зазнати маси незручностей аж до втрати єдиного способу зв'язку з людиною. Таке також часто трапляється, коли ви переходите зі старого смартфона на новий. Gazeta.ua розбере всі способи відновлення контактів на операційній системі Android і з високою ймовірністю вам вдасться вирішити проблему.

Зараз ви читаєте новину «Як очистити пам'ять на iPhone, не видаляючи нічого важливого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі