субота, 11 травня 2024 20:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Більше сотні бойових зіткнень за добу: ключове з вечірнього зведення Генштабу

Більше сотні бойових зіткнень за добу: ключове з вечірнього зведення Генштабу
Протягом доби на фронті в Україні зафіксовано 108 бойових зіткнень. Фото: Генштаб

Протягом доби на фронті в Україні зафіксовано 108 бойових зіткнень.

Авіація Сил оборони та підрозділи ракетних військ завдали ударів по одному артилерійському засобу, трьох радіолокаційних станціях та чотирьох районах зосередження особового складу противника. Про це ввечері 11 травня повідомив Генштаб ЗСУ.

Водночас ворог завдав сім ракетних та 74 авіаційних удари, здійснив 83 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

На Харківському напрямку ворог, за підтримки авіації, здійснював атаки в районах населених пунктів Стрілеча, Красне, Мороховець, Олійникове, Лук'янці, Гатище, Плетенівка Харківської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський розповів, в районі яких сіл ведуться оборонні операції на Харківщині

На Куп'янському напрямку нашими воїнами відбито 15 атак в районах населених пунктів Синьківка, Новоєгорівка, Іванівка Харківської області; Стельмахівка Луганської області.

На Лиманському напрямку Силами оборони відбито шість атак в районах населених пунктів Макіївка, Невське та Серебрянського лісництва Луганської області; Терни Донецької області.

На Бахмутському напрямку нашими воїнами відбито 28 атак в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам'янське, Спірне, Виїмка, Роздолівка, Андріївка, Іванівське, Часів Яр, Григорівка, Новий Донецької області.

На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито понад 20 атак в районах населених пунктів Новоолександрівка, Євгенівка, Сокіл, Новопокровське, Новоселівка Перша, Семенівка, Уманське, Нетайлове Донецької області.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Костянтинівка, Красногорівка, Водяне, Урожайне, де ворог, за підтримки авіації, сім разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку ворог, за підтримки авіації, 11 разів атакував позиції наших захисників в районі Старомайорського Донецької області та Роботиного Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог здійснив дві безуспішні атаки на позиції наших військ в районі населеного пункту Кринки Херсонської області.

Українські військові зі 110 окремої механізованої бригади збили російський штурмовик Су-25.

Це сталося на Авдіївському напрямку. Про це повідомила 110 окрема механізована бригада імені генерал-хорунжого Марка Безручка.

Зараз ви читаєте новину «Більше сотні бойових зіткнень за добу: ключове з вечірнього зведення Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі