вівторок, 01 жовтня 2019 00:21

Українка назвала переваги медстраховки в Польщі

Автор: Фото надане Ольгою Кучерюк
  Лікування у Польщі: українка назвала переваги медстраховки
Лікування у Польщі: українка назвала переваги медстраховки

У Польщі медичну страховку платить роботодавець. Вона покриває дуже багато послуг не тільки працівнику, але і його сім'ї.

"Нашому знайомому ставили кардіостимулятор, при цьому він не заплатив ні копійки. Вважаю, що сім'ї з дітьми страховка потрібна 100%, - розповідає розповідає Gazeta.ua Ольга Кучерюк з міста Хотин Чернівецької області. Веде блоги в Instagram і розповідає про особливості життя в Польщі.

По страховці від чоловіка безкоштовно зробила все пломби. Є різні за якістю, зауважує жінка.

"За умовчанням вони ставлять не найякісніші, але якщо запитати, чи можна щось краще, то ставлять краще! Мені ставлять гелеві. Безкоштовно. Так, треба по кілька місяців чекати. Але мені не терміново, тому чекаю. Пару раз доводилося йти терміново. Але я роблю у одного і того ж лікаря. І за терміновість теж не платила. Єдине, за що платила - лікування каналів. Близько 70$ за один канал", - говорить Ольга. - По страховці чоловік робив лікувальні масажі два рази. Курс 10 масажів. Безкоштовно. Не бачу сенсу їхати в Україну заради масажів".

Автор: Фото надане Ольгою Кучерюк
  Лікування у Польщі: українка назвала переваги медстраховки
Лікування у Польщі: українка назвала переваги медстраховки

Так як в Польщі страховка реально працює. Щоправда, тільки до окуліста двічі заплатила за візит$25.

"Мені треба було терміново. А попала, коли були черги. Окуляри і лінзи тут беру. Окуляри ~ 200 $, лінзи ~ 50 $ на три місяці, - каже Ольга.

Сім'я кілька разів зверталася до сімейного лікаря. До нього потрапити легко.

"Наш сімейний виходець із Криму, але він тут уже понад 20 років. Я записалася на прийом, бо сильно боліла спина. Протягло в машині. Він виписав мені ліки, але на рентген я не йшла, так як ліки подіяло і мене стало легше. Чоловік теж звертався з приводу болю в спині, брав навіть лікарняний на тиждень. Лікарняний оплачуваний, близько 80 відсотків", - додала вона.

Ліки в більшості за рецептом. Тобто, навіть ліки від кашлю для інгалятора не просто купити. Рецепт дійсний один місяць.

Антибіотики і знеболюючі теж за рецептом. За деякі ліки треба платити 100%, але є і 30%, і 50%.

"Також безкоштовно робили рентген. Чоловік проходив 2-тижневу реабілітацію! Єдине - на реабілітацію великі черги, чекати треба було 2 місяці! Але я попросила лікаря, він поставив позначку "терміново" і чоловікові звільнили місце на наступний день! Головне, лікар сам цього не запропонував, це мені підказала моя колега".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Швидко допоможуть тільки тоді, коли привезуть у лікарню з діркою у тілі – українка поділилась враженнями від медицини в Італії

В польських школах та дитсадках заохочують до здорового способу життя. За державною програмою кожній дитині роздають у розфасованих пакетиках овочі та фрукти. Це може бути морква, яблуко, редька, огірок, помідори, банани, апельсини, виногради, мандарини.

Харчування у дитсадках дуже гарне. Подають страви, як в ресторані. Прикрашають, щоб дітям було цікаво їсти.

Зараз ви читаєте новину «Українка назвала переваги медстраховки в Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі