неділя, 07 січня 2024 13:45

З апельсинами, горіхами чи шинкою: п'ять найсмачніших салатів з квашеною капустою

З апельсинами, горіхами чи шинкою: п'ять найсмачніших салатів з квашеною капустою
Салат з квашеної капусти: п'ять варіантів зимової закуски Фото: pinterest

Квашена капуста вважається одним із найкорисніших продуктів, особливо взимку. Це незамінне джерело необхідної організму аскорбінової кислоти, продукт, що виводить з організму холестерин, суперпродукт для кишківника.

Квашену капусту можна подавати як закуску або готувати з нею безліч смачних салатів, пише tsn.

Розповімо про п'ять найсмачніших.

Салат із квашеної капусти та грибів

Інгредієнти:

капуста квашена – 100 г,

гриби солоні – 100 г,

цибуля ріпчаста – половинка,

олія – 1 ст. л.,

зелень петрушки, цукор, кмин (насіння) – за смаком.

Приготування:

Солоні гриби наріжте скибочками, цибулю – кубиками.

Додайте до квашеної капусти гриби, цибулю, цукор і насіння кмину.

Заправте олією. Під час подавання посипте зеленню.

Салат із квашеної капусти з оселедцем

Інгредієнти:

капуста квашена - 500 г,

олія - 2 ст. л.,

оселедець - 1 шт.,

яйце - 1 шт.,

цибуля ріпчаста - 1 шт.

Як приготувати

Квашену капусту віджати, заправити олією і дрібно нарізаною цибулею.

Підготовлений оселедець нарізати шматочками, покласти на тарілку, прикрасити кружальцями круто звареного яйця.

Викласти до оселедця капусту.

Салат із квашеною капустою, сиром та яйцями

Інгредієнти:

капуста квашена - 250 г,

сир твердий - 100 г,

цибуля - половинка,

яйця - 2 шт.,

петрушка - кілька гілочок,

олія рослинна - 3 ст. л.,

мед - 1 ч. л.,

сік лимонний - 2 ст. л.

Як приготувати

Капусту трохи подрібніть, додайте нарізану кубиками цибулю.

Яйця круто відваріть. Сир і яйця наріжте соломкою. Додайте до салату.

Змішайте рослинну олію з медом і лимонним соком. Заправте салат.

Подрібніть петрушку і також додайте до салат.у.

Салат з квашеної капусти з яблуками та шинкою

Інгредієнти

капуста квашена - 350 г,

яблука - 2 шт.,

шинка варена - 200 г,

сметана - 200 г,

петрушка - 20 г,

фундук - 50 г,

сіль, цукор, перець мелений білий - за смаком.

Як приготувати

Яблука наріжте скибками. Додайте до віджатої капусти та перемішайте, щоб вони не потемніли.

Наріжте шинку соломкою і перекладіть до салату.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що робити, якщо капуста не пустила сік під час квашення

Подрібніть петрушку, горіхи та додайте до решти інгредієнтів.

Заправте салат сметаною, приправте сіллю, цукром і перцем.

Салат з квашеної капусти з апельсином і волоськими горіхами

Інгредієнти

капуста квашена – 300 г,

апельсин – половина,

цукор – 1/3 ч. л.,

горіхи волоські – 30 г,

олія рослинна – 2 ст. л.,

зелень –за смаком.

Як приготувати

Якщо капуста кисла, промийте її холодною кип'яченою водою, відіжміть. Додайте цукор і дайте їй настоятися.

М'якоть апельсина наріжте невеликими кубиками. Перекладіть їх до капусти і додайте нарізану зелень та обсмажені подрібнені горіхи.

Заправте олією й апельсиновим соком. Перемішайте.

Найсмачніша заготівля квашеної капусти виходить з білих приплющених качанів. Для засолювання капусти ідеально підходять пізньостиглі підвиди сорту Годсе. Також можна виділити Славу, Білоруську, Подарунок, Харківська зимова, Амагер 611, Крюмон, Московську пізню, Тюркіс.

Особливо популярний рецепт з журавлиною, яка не просто додає свій відтінок у смак, але і виступає в ролі природного консерванту. На 10 кг капусти необхідно 400 гр журавлини і 200 гр солі. Також можна додати моркву (максимум 500-800 гр). Суть цього рецепта в тому, що журавлина укладається шарами. Коли вона пускає сік, то рівномірно просочує всю шатковану капусту.

Зараз ви читаєте новину «З апельсинами, горіхами чи шинкою: п'ять найсмачніших салатів з квашеною капустою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі