вівторок, 12 грудня 2023 11:45

Три фантастичні страви, які притягнуть удачу у Рік Дракона

Символом 2024 року стане Зелений Дерев'яний Дракон.

Щоб притягнути удачу та достаток у новому році, важливо звернути увагу на смаки символу року.

При складанні новорічного меню, було би добре додати до списку морепродукти, свинину чи яловичину, сир, зелень, свіжі фрукти. Страви з цих продуктів будуть доречними на святковому столі.

Gazeta.ua пропонує три страви, які притягнуть удачу в рік Зеленого Дерев'яного Дракона.

Тарталетки з лососем та авокадо

Автор: instagram
  Тарталетки з лососем та авокадо
Тарталетки з лососем та авокадо

Інгредієнти

Листково-дріжджове тісто

Яйце для змазування тіста - 1 шт

Стигле авокадо - 1 шт

Вершковий сир - 100 г

Слабосолений лосось - 100 г

кунжут/зелена цибулька для посипки

Як приготувати

Тісто треба розморозити, злегка розкатати. Виріжте кружечки або квадратики. Трохи зробіть зверху насічки і змастіть збитим яйцем. Запікайте тарталетки при 200 градусах приблизно 15 хв.

У спечених кружечках злегка здавлюємо серединку для начинки.

Авокадо та крем-сир з'єднайте і добре збийте у блендері. Сумішшю наповніть тарталетки, зверху викладіть кубиками рибу і прикрасьте зеленню.

Салат з хурмою і мандаринами

Автор: shuba
  Салат з хурмою і мандаринами
Салат з хурмою і мандаринами

Інгредієнти

Хурма - 2 шт.

Мандарини - 2 шт.

Сир фета - 200 г

Волоські горіхи - 2 ст. л.

Оливкова олія - 2 ст. л.

Мед - 1 ст. л.

Гірчиця зерниста - 1 ст. л.

Лимон -1/2 шт.

Салатна зелень - за смаком

Як приготувати

Фету поріжте кубиками. Мандарин і хурму очистіть від шкірки, наріжте шматочками. Викладіть всі інгредієнти в миску, додайте горішки й зелень — мікрогрін або салатний мікс.

У невеликій мисці змішайте сік половини лимона, олію, мед і гірчицю. Отриманою заправкою полийте салат.

Свинина з солодким перцем

Автор: smachno
  Свинина з солодким перцем
Свинина з солодким перцем

Інгредієнти

свинина (філе) - 500 г

перець болгарський - 200 г

цибуля фіолетова - 200 г

часник - 4 зубчики

базилік - 10 листочків

розмарин - 2 гілочки

бальзамічний або червоний винний оцет - 2 ст. л.

цукор - 1 ч. л. (з вершком)

оливкова олія для смаження

вершкове масло - 40 г

сіль, чорний мелений перець

Як приготувати

Очищену цибулю наріжте півкільцями. Болгарський перець очистіть від плодоніжки та насіння і наріжте довгою соломкою. Листя базиліку помийте, обсушіть і наріжте ножем.

На сковорідку з добре розігрітою оливковою олією викладіть перець і цибулю. Посоліть, поперчіть, додайте цукор. Завдяки цукру цибуля з перцем закарамелізуються. Овочі перемішайте і смажте на великому вогні (так щоб було чути шкварчання) 7-8 хв. Час від часу помішуйте.

Потім до перцю з цибулею додайте 2 ст. л. бальзамічного оцту. Ретельно перемішайте і заберіть з вогню.

Одразу після цього до овочів додати нарізаний базилік, перемішати і залишити страву у гарячій сковорідці ще на 2-3 хв. Карамелізований перець з цибулею готовий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справжній вибух смаків: поживний салат з куркою та хурмою здивує усіх

Філе свинини нарізати поперек волокон шматками товщиною 1,5-2 см. З обох боків свинину приправити сіллю, чорним меленим перцем і злегка відбити. Щоб під час смаження м'ясо не скручувалось і просмажилось рівномірно, його по краях слід трішки надрізати. Відстань між надрізами повинна становити 2-3 см. Зубчики часнику злегка розчавіть ножем і очистіть від шкірки.

На добре розігріту сковорідку з оливковою олією викладіть шматки м'яса, часник і гілочки розмарину. Смажити на великому вогні 4 хв. Потім м'ясо переверніть на інший бік. Часник також слід час від часу обертати, щоб він не пригорів. Додайте вершкове масло і продовжіть смажити на великому вогні ще 3,5-4 хв. При цьому м'ясо треба постійно поливати гарячим маслом, у якому воно смажиться.

Обсмажене м'ясо викладіть гіркою у теплу посудину. Залишіть ще на 5-6 хв, щоб воно "відпочило". З м'яса виділиться трошки соку, але це нормально. Цим соком полийте м'ясо при подачі. На тарілку порційно викладіть карамелізований перець з цибулею і м'ясо. Свинину полийте соком, що виділився з м'яса, коли воно "відпочивало" і подавати до столу.

Якщо хочете здивувати гостей красивими і смачними стравами, варто звернути увагу саме на цей рецепт.

Ділимось рецептом незвичайної заливної закуски зі скумбрії. Вона має надзвичайно ефектний і святковий вигляд.

Зараз ви читаєте новину «Три фантастичні страви, які притягнуть удачу у Рік Дракона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі