субота, 01 липня 2023 07:20

Як приготувати шашлик, щоб він не підгорів: перевірений спосіб

Як приготувати шашлик, щоб він не підгорів: перевірений спосіб
Відпочинок на природі зіпсувати просто – достатньо подати на стіл замість шашлику пересмажене або недосмажене м'ясо. Фото: Pixabay

Відпочинок на природі зіпсувати просто – достатньо подати на стіл замість шашлику пересмажене або недосмажене м'ясо.

Але якщо "сирий" шашлик ще підлягає якимось кулінарним маніпуляціям, то згоріле м'ясо можна сміливо відправляти на смітник. Щоб цього не сталося, Gazeta.ua пропонує перевірений спосіб приготування шашлику.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кому не слід їсти багато шашлику і як він може зашкодити: поради дієтологів

Тут потрібно дотримуватися кілька простих порад і шашлик вийде ідеальним

– Відстань від шампура до вугілля – 15-17 см.

– Вугіллям або дровам дати прогоріти і ставити шампури на мангал, коли вугілля вкриється білим попелом. Не раніше і не пізніше.

– Вугілля насипати в міру, не в три шари – достатньо одного шару на дні мангалу. Жар повинен бути такий, що гаряче, але рука ще терпить. Мангал – це не доменна піч – плавити нічого не треба.

– Важливий час. Смажити 20-23 хв., не більше. Спочатку потрібно зробити ніжну скоринку на кожній поверхні шматка м'яса. Це необхідно, щоб волога замкнулася всередині шматочка і шашлик став соковитим. Скоринка на кожній стороні утворюється приблизно за одну хвилину.

Перевертати шампур, коли на м'ясі з боку вугілля починає кипіти жирок. Цей параметр не вдасться відрегулювати часом, тому що жар, м'ясо та дрова різні. Тут треба дивитися, щоб смажилося, але не підгорало.

Навіщо сипати сіль на вугілля для шашлику

Це допоможе запобігти пригоранню м'яса на вугіллі. Для цього перед тим, як відправити шампура з м'ясом на мангал, посипте вугілля невеликим шаром солі.

Вона створить своєрідний захисний шар. При цьому жир, який стікатиме і капатиме з м'яса, не зможе розгорітися і м'ясо не підгорить. Однак посипати сіллю вугілля варто лише один раз безпосередньо перед приготуванням шашлику.

Чи можна залишати вугілля на мангалі?

Якщо через кілька годин планується нова партія м'яса, тоді вугілля можна і не прибирати з мангала. Але якщо ви не плануєте користуватися мангалом найближчим часом, тоді вугілля з мангала краще прибрати.

Справа в тому, що воно має властивість накопичувати вологу, через що мангал може піти іржею.

Чистити молоду картоплю звичайним ножем не дуже зручно – шкірка досить тонка і зчистити такий шар непросто.

Про найкращі способи, які допоможуть почистити молоду картоплю швидко та якісно, розповість Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Як приготувати шашлик, щоб він не підгорів: перевірений спосіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі