Трамп обіцяє віддати екологію на поталу нафтовим магнатам

Виживання планети - ніщо, влада - все? Дональд Трамп цілком відкрито і цинічно пропонує нафтовому лобі миттєві преференції - аби лишень ті допомогли йому здобути президентське крісло в Білому домі

Зацініть. Дональд Трамп ладен продати екологію за мільярд доларів від нафтовиків, аби тільки залізти в Білий дім і там чудити чудеса. Трамп абсолютно відкритим текстом каже: "Грець із ним, з глобальним потеплінням, якщо воно заважає мені стати президентом. Більше нафти!" Більше даних в ексклюзивному тексті "Washington post", який дістав запис обіцянок Трампа нафтовикам на передвиборчому зборі коштів. І якщо без жартів, то Трамп є таким самим представником нафтового лоббі як і Путін. Один в один.

Автопереклад:

Що Трамп пообіцяв керівникам нафтових компаній, коли просив їх спрямувати 1 мільярд доларів на свою кампанію. Минулого місяця, коли Дональд Трамп зустрічався з топменеджерами нафтових компаній у своєму клубі в Мар-а-Лаго, один з них поскаржився на те, що вони продовжують стикатися з обтяжливими екологічними нормами, попри те, що минулого року витратили 400 мільйонів доларів на лобіювання адміністрації Джо Байдена.

На вечері він пообіцяв негайно скасувати десятки екологічних правил і політик президента Байдена і не допустити прийняття нових...

Відповідь Трампа приголомшила кількох керівників у кімнаті з видом на океан: "Ви всі досить заможні, - сказав він, - щоб зібрати 1 мільярд доларів і повернути мене в Білий дім". На вечері він пообіцяв негайно скасувати десятки екологічних правил і політик президента Байдена і не допустити прийняття нових, за словами людей, які знають про цю зустріч, але говорили на умовах анонімності, щоб описати приватну розмову.

Виділення 1 мільярда доларів було б "угодою", сказав Трамп, оскільки, за словами цих людей, завдяки йому вони уникнуть оподаткування та регулювання. Напрочуд прямолінійна і трансакційна пропозиція Трампа показує, як колишній президент націлився на нафтову галузь для фінансування своєї кампанії з переобрання на другий термін. Водночас він звернувся до галузі з проханням допомогти сформувати його екологічний порядок денний на другий термін, в тому числі скасувати деякі з досягнень Байдена в галузі чистої енергії та електромобілів.

Байден назвав глобальне потепління "екзистенційною загрозою", і за останні три роки його адміністрація ухвалила понад 100 нових екологічних норм, спрямованих на зменшення забруднення повітря та викидів парникових газів...

Контраст між двома кандидатами щодо кліматичної політики не може бути більш разючим. Байден назвав глобальне потепління "екзистенційною загрозою", і за останні три роки його адміністрація ухвалила понад 100 нових екологічних норм, спрямованих на зменшення забруднення повітря та викидів парникових газів, обмеження використання токсичних хімікатів і збереження громадських земель і вод. Для порівняння, Трамп назвав зміну клімату "містифікацією", а його адміністрація за чотири роки послабила або скасувала понад 125 екологічних правил і політик.

В останні місяці адміністрація Байдена поспішає скасувати природоохоронні заходи Трампа і запровадити нові до листопадових виборів. Згідно з аналізом Washington Post, чиновники Байдена скасували 27 рішень Трампа, що стосуються видобутку викопного палива, і ухвалили щонайменше 24 нових рішення, які впливають на цей сектор. Наприклад, Міністерство внутрішніх справ нещодавно заблокувало майбутнє буріння нафти на 13 мільйонах акрів арктичної території Аляски.

Незважаючи на скарги нафтової галузі на політику Байдена, Сполучені Штати зараз видобувають більше нафти, ніж будь-яка інша країна, минулоріч вони викачували в середньому майже 13 мільйонів барелів на день

Незважаючи на скарги нафтової галузі на політику Байдена, Сполучені Штати зараз видобувають більше нафти, ніж будь-яка інша країна, минулоріч вони викачували в середньому майже 13 мільйонів барелів на день. ExxonMobil і Chevron, найбільші американські енергетичні компанії, минулого року повідомили про свої найбільші річні прибутки за останнє десятиліття. Однак нафтові гіганти отримають ще більший прибуток завдяки новому бурінню на шельфі, прискоренню видачі дозволів та іншим послабленням регулювання за другої адміністрації Трампа, заявив колишній президент за вечерею з нарізаним стейком у Мар-а-Лаго.

За словами трьох присутніх на вечері, Трамп пообіцяв негайно припинити заморожування адміністрацією Байдена видачі дозволів на новий експорт скрапленого природного газу (СПГ), що є головним пріоритетом для керівників. "Ви отримаєте його в перший же день", - сказав Трамп, за спогадами одного з учасників зустрічі. Серед близько двох десятків запрошених керівників були Майк Сейбл, генеральний директор і засновник Venture Global, і Джек Фуско, генеральний директор Cheniere Energy, чиї запропоновані проєкти отримають пряму вигоду від зняття паузи на новий експорт ЗПГ. Згідно зі списком учасників, отриманим The Post, серед них були представники таких компаній, як Chevron, Continental Resources, Exxon і Occidental Petroleum.

Трамп сказав керівникам, що почне виставляти на аукціони більше договорів оренди на буріння нафтових свердловин у Мексиканській затоці, що є пріоритетним завданням, про яке говорили деякі з керівників. Він виступив проти вітроенергетики, як раніше повідомляла The Post. І він сказав, що скасує обмеження на буріння в Арктиці на Алясці.

"Ви чекали на дозвіл п'ять років; ви отримаєте його в перший же день", - сказав Трамп

"Ви чекали на дозвіл п'ять років; ви отримаєте його в перший же день", - сказав Трамп керівникам, згідно зі спогадами одного з учасників зустрічі. На вечері Трамп також пообіцяв, що скасує "мандат" Байдена щодо електромобілів, неправильно охарактеризувавши амбітні правила, які Агентство з охорони навколишнього середовища нещодавно завершило, за словами присутніх на вечері. Правила вимагають від автовиробників скоротити викиди з вихлопних труб автомобілів, але вони не передбачають використання конкретних технологій, таких як електромобілі. На зустрічі з донорами Трамп назвав ці правила "смішними".

Індустрія викопного палива активно лобіювала правила EPA щодо вихлопних труб, які можуть знизити попит на її нафтопродукти. Американські виробники палива і нафтохімії, галузева торгова група, розпочала семизначну кампанію проти того, що вона називає де-факто "забороною газових автомобілів". Кампанія включає рекламу в штатах, де йде боротьба та попереджає про те, що це правило обмежить вибір споживачів.

"Очевидно, що якщо ви виробляєте бензин і дизельне паливо, ви хочете переконатися, що у вас є достатній ринок збуту", - сказав Стівен Браун, консультант з питань енергетики і колишній лобіст нафтопереробної компанії Tesoro. "Я не знаю, що нафтова промисловість прийде до адміністрації Трампа з цілим набором вимог, але я думаю, що це питання важливо підняти".

Хоча скасування правила EPA піде на користь індустрії викопного палива, воно, ймовірно, розлютить автомобільну промисловість, яка інвестувала мільярди доларів у відмову від автомобілів, що працюють на бензині

Хоча скасування правила EPA піде на користь індустрії викопного палива, воно, ймовірно, розлютить автомобільну промисловість, яка інвестувала мільярди доларів у відмову від автомобілів, що працюють на бензині. Багато автовиробників перебувають під зростаючим тиском, щоб продавати більше електромобілів в Європі, яка посилила свої власні правила щодо викидів вихлопних газів, і вони прагнуть уникнути клаптикового регулювання в усьому світі.

"Автовиробники потребують певної регуляторної визначеності з боку уряду", - сказав Джон Боццелла, президент і головний виконавчий директор Альянсу автомобільних інновацій, який представляє Ford, General Motors, Stellantis, Toyota та інші автомобільні компанії. "Замість цього відбувається масове скасування... а потім відновлення... а потім знову скасування нормативних актів кожні чотири або вісім років", - сказав Боццелла в електронному листі.

Політика Байдена щодо електромобілів також викликала опозицію в очолюваних республіканцями сільських штатах, таких як Північна Дакота, де нафтоколонок набагато більше, ніж зарядних станцій. Ключовою фігурою, яка керує розробкою енергетичної політики кампанії Трампа, є губернатор Північної Дакоти Даг Бургум (республіканець), який багато спілкується з нафтовими донорами та керівниками компаній. Згідно із записом його виступу, отриманим The Post, під час збору коштів у суботу в Палм-Біч, штат Флорида, Бурґум сказав донорам, що Трамп зупинить "атаку" Байдена на викопне паливо.

"Що було б справою №1, яку президент Трамп міг би зробити в перший день? Зупинити ворожу атаку на всю американську енергетику, і я маю на увазі всю", - сказав Бургум. "Будь то електроенергія базового навантаження, будь то нафта, будь то газ, будь то етанол, йде атака на рідке паливо". Бурґум також розкритикував політику адміністрації Байдена щодо газових плит та автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння, стверджуючи, що вона перешкоджатиме споживачам купувати обидві технології. Хоча Міністерство енергетики нещодавно встановило нові стандарти ефективності для газових плит, вони не вплинуть на плити на кухнях людей або на ті, що зараз є на ринку.

"У них досить ліберальне уявлення про те, які продукти нам потрібні, - каже Бургум. "Вам усім потрібні електромобілі. Вам не потрібен двигун внутрішнього згоряння. Ми вирішуватимемо, яким автомобілем ви будете їздити, а інші будуть регулювати, щоб вони не працювали. Я маю на увазі, що це в кожній галузі, не тільки в автомобілях, не тільки в енергетиці. Вони кажуть людям, які плити ви можете купувати. Це не Америка".

Для Трампа не має значення, що нафтогазові компанії беруть з працюючих сімей та середнього класу американців все, що їм заманеться, отримуючи при цьому рекордні прибутки

Кампанія Байдена спочатку відмовилася коментувати цю статтю. Однак після її публікації речник кампанії Байдена Аммар Мусса заявив, що "Дональд Трамп продає робочі сім'ї великій нафті за чеки на передвиборчу кампанію. Все дуже просто". "Для Трампа не має значення, що нафтогазові компанії беруть з працюючих сімей та середнього класу американців все, що їм заманеться, отримуючи при цьому рекордні прибутки - якщо Дональд може перевести в готівку чек, він зробить те, що вони скажуть", - додав Мусса.

Бергам - можливий претендент на посаду міністра енергетики під час другого терміну Трампа - доклав більше зусиль для вирішення проблеми зміни клімату, ніж багато інших республіканців. У 2021 році він поставив за мету, щоб Північна Дакота - третій за величиною нафтовидобувний штат - стала вуглецево-нейтральною до 2030 року. Однак він підкреслив, що ця мета не буде досягнута за допомогою урядових мандатів або відмови від викопного палива, і він заручився глибокою підтримкою серед нафтових донорів.

Незважаючи на величезний запит Трампа на збір коштів, нафтові донори та їхні союзники досі не пожертвували сотні мільйонів доларів на його кампанію. Згідно з аналізом правозахисної групи Climate Power, за перші три місяці цього року вони внесли понад 6,4 мільйона доларів до спільного комітету Трампа зі збору коштів. За словами радників, нафтовий мільярдер Гарольд Хемм та інші планують збір коштів для Трампа пізніше цього року, де, як вони очікують, надійдуть великі чеки на його заявку на повернення до влади.

Один із представників галузі сказав, що багато керівників нафтових компаній хотіли, щоб губернатор Флориди Рон ДеСантіс або інший республіканець кинув виклик Байдену. Але тепер, коли номінантом став Трамп, сказав цей співрозмовник, вони збираються підтримати його політику і зробити пожертвування. Ден Еберхарт, генеральний директор нафтопромислової сервісної компанії Canary і донор Трампа, сказав, що атака республіканців на пожертви не була несподіваною.

"Байден постійно кидає мокру ковдру на нафтогазову галузь, - сказав Еберхарт. "Філософія Трампа "бури, крихітко, бури" набагато краще узгоджується з нафтовими родовищами, ніж підхід Байдена до "зеленої" енергетики. Це не викликає сумнівів".

Алекс Вітт, старша радниця з питань нафти і газу в Climate Power, сказала, що Трамп пообіцяв зробити все, чого захоче нафтова галузь, якщо вона його підтримає. За словами Вітт, у Трампа "все має свою ціну". "Вони отримали велику віддачу від своїх інвестицій під час першого терміну Трампа, і Трамп чітко дав зрозуміти, що на них чекає ще більша виплата, якщо він буде переобраний", - сказала радниця.

Оригінал

Если вы заметили ошибку в тексте, выделите ее мышкой и нажмите комбинацию клавиш Alt+A
Комментировать
Поделиться:

Комментарии

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі