Кандидат Трамп втрачає підтримку виборців?

Підтримка виборців у США вимірюється грошима, які вони дають на кампанію того чи іншого кандидата. Трамп пасе задніх?

Здається за Трампа не голосують ні маленькі американці своїми маленькими доларами, ні капіталісти, що думають на багато ходів вперед. Хитромудра схема накидати Трампу мільярдів через акції його соціальної мережі, здається, теж провалилась. Там за тиждень надуті акції - вже здулись на третину… Ну, ви зрозуміли - це фінансовий текст, який складно читати, але він з хорошою для нас новиною прямо в заголовку.

Автопереклад:

Дональд Трамп відстає від Джо Байдена на $75 млн у грошових перегонах через скорочення донорської бази, і має на 270 тисяч менше унікальних донорів, ніж на тому ж етапі своєї боротьби за Білий дім чотири роки тому

Дональд Трамп відстає від Джо Байдена на $75 млн у грошових перегонах через скорочення донорської бази, і має на 270 тисяч менше унікальних донорів, ніж на тому ж етапі своєї боротьби за Білий дім чотири роки тому. Висновки, зроблені на основі аналізу даних федеральної кампанії, проведеного Financial Times, піднімають нові питання про те, як скорочена база колишнього президента зможе підтримати його під час дорогих судових процесів і того, що, як очікується, буде найдорожчою президентською гонкою за всю історію.

Згідно з аналізом федеральних даних, проведеним FT, кампанія Трампа та пов'язані з нею комітети політичних дій залучили близько 900 000 донорів з липня 2023 року по перший квартал 2024 року порівняно з 1,17 млн донорів за аналогічний період перегонів 2020 року. Президент Байден також відкрив величезну перевагу у зборі коштів, як показують дані, зібравши $165 млн за перші три місяці року - на $75 млн більше, ніж протрампівські групи, які зібрали трохи менше $90 млн.

На кінець березня Байден мав $146 млн на руках і зібрав $368 млн у цьому виборчому циклі. Протрампівські групи повинні надати цифри до встановленого федеральними органами крайнього терміну в суботу ввечері. На кінець 2023 року вони мали $65 млн готівкою. Ці дані з'явилися в той час, коли обидва кандидати активізували свої зусилля зі збору коштів, а до листопадового голосування залишилося трохи менше семи місяців.

Гроші залишаються вирішальним фактором у багатомісячних перегонах за Білий дім, оскільки кандидати проводять багатомільйонні рекламні кампанії в штатах, що вагаються...

"Президент Трамп зібрав більше коштів у першому кварталі, коли він був чинним президентом, ніж Джо Байден зібрав у першому кварталі, коли він був чинним президентом цього року", - сказала прес-секретар кампанії Трампа Кароліна Левітт. "Команда Трампа продовжить збирати ресурси, необхідні для перемоги 5 листопада". Гроші залишаються вирішальним фактором у багатомісячних перегонах за Білий дім, оскільки кандидати проводять багатомільйонні рекламні кампанії в штатах, що вагаються, перед голосуванням. У 2020 році Байден зібрав рекордні $1 млрд пожертвувань, а Трамп - близько $775 млн, згідно з даними некомерційної організації Open Secrets.

Техаський бізнесмен Рой Бейлі, головний фандрайзер провальної президентської кампанії Рона ДеСантіса, сказав, що Байден має "величезну перевагу" на посаді президента, але завдяки широкому висвітленню Трампа в ЗМІ йому не потрібно було збирати стільки грошей. "Я думаю, що він може все надолужити", - сказала Бейлі, яка збирала кошти для Трампа у 2020 році і збиратиме їх знову у 2024 році. "Я не думаю, що йому це потрібно для перемоги на виборах... У нього будуть останні сім місяців року, щоб витиснути педаль до упору".

Дрібні донори - ті, що дають 200 доларів або менше - мають вирішальне значення для кампаній Трампа. Але багато мегадонорів також підтримують його після того, як раніше вкладали гроші в республіканських суперників на праймеріз, таких як Ніккі Гейлі, яка минулого місяця вибула з гонки за номінацію від партії.

Дані за перший квартал не включають деякі з нещодавніх заходів зі збору коштів, які Трамп провів з цими великими донорами. 6 квітня мільярдер хедж-фонду Джон Полсон провів захід, на якому, як стверджує кампанія Трампа, було зібрано $50 млн, що стало найбільшим політичним фандрейзингом в історії США. Раніше того ж тижня Байден заявив, що зібрав понад $25 млн на заході з колишніми президентами Біллом Клінтоном і Бараком Обамою в нью-йоркському Radio City Music Hall.

Барон сланцевої нафти Гарольд Хемм, який був співголовою збору коштів у Полсона, сказав FT, що збір коштів у Флориді показав, що Трамп перебуває в "дуже, дуже хорошій формі" з точки зору збору коштів. "Сума грошей, яку він зібрав [на зборах у Флориді], вдвічі перевищує ту, яку Байден зібрав навіть за допомогою Обами і Клінтоном, - я думаю, це говорить про все, що вам потрібно знати".

Трамп використовує свої юридичні проблеми для збору грошей, але також витрачає значні кошти на свій захист у чотирьох кримінальних процесах і цивільній справі про шахрайство, яка загрожує його бізнес-імперії

Трамп використовує свої юридичні проблеми для збору грошей, але також витрачає значні кошти на свій захист у чотирьох кримінальних процесах і цивільній справі про шахрайство, яка загрожує його бізнес-імперії. У вівторок він знову був у суді в Нью-Йорку на кримінальному процесі, пов'язаному з його платежами порнозірці. Цього року Трамп зібрав $175 млн, щоб внести заставу і подати апеляцію в цивільному суді Нью-Йорка, а також продав кросівки за $399 і Біблії за $59,99.

Трамп також зможе залучити потенційно сотні мільйонів доларів, продавши акції своєї нещодавно зареєстрованої на біржі медіакомпанії вже у вересні, за кілька тижнів до виборів. Однак вартість акцій впала на дві третини від свого піку три тижні тому. Минулого року групи, що підтримують Трампа, витратили понад $50 млн на його юридичні послуги. Але найкращий день для збору коштів серед дрібних донорів припав на 25 серпня, коли колишній президент здався владі в Атланті за звинуваченням у кримінальному злочині, який він намагався здійснити, щоб скасувати вибори 2020 року.

Одразу після того, як він здався, кампанія Трампа розмістила його фотографію на футболках і чашках, залучивши близько 85 000 внесків - приблизно в 10 разів більше, ніж у звичайний день - і зібравши майже $4,3 млн.

Оригінал

Если вы заметили ошибку в тексте, выделите ее мышкой и нажмите комбинацию клавиш Alt+A
Комментировать
Поделиться:

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі