Допінг для мозку. Продукт, який я раджу ввести у раціон кожному

З насіння конопель також можна зробити молоко: на 100 г ядер потрібно 300 мл води, замочити та збити в блендері

Сьогодні на порядку денному мій ван лав – насіння конопель – Cannabis sativa. У їжу (та в медицині) використовують сорти зі слідовими кількостями ТГК (< 0.3%), тобто без психоактивного з'єднання марихуани.

Технічно це насіння – маленькі горішки з м'яким, кремовим смаком та часом гіркуватістю (не плутати з очевидною гіркотою неправильного зберігання/окислення жирів). Містять понад 30% класних жирів (до 20 видів жирних кислот!). Але завжди кажемо про дві незамінних жирних кислоти: лінолеву (омега-6) і альфа-ліноленову (омега-3). Ще є гамма-ліноленова + ще з десяток, які класно працюють не лише як допінг для мозку, а й як противірусна фітопідтримка.

В насінні конопель міститься 18 амінокислот із 21, а також купа вітамінів і мікроелементів

Понад 25% тут – високоякісний білок. 18 амінокислот із 21! Найбільше – аргініну (крім очевидних його плюсів як гепатопротектора та як паливо для мітохоній), у спорті аргінін – донатор окису азоту, а це розширення судин та мінус навантаження із серця, підвищення можливості кровотоку (пампінг), хороша оксигенація. Аргінін є учасником циклу сечовини, а значить прибирає зайвий аміак (печінка подякує). І глутаміну (загоєння слизових шлунково-кишкового тракту – мукозний шар = здоровий мікробіом = здорові ви).

Метіонін та цистеїн у середніх дозах, але дуже непогано, замість БАД можна. Взагалі, білка більше ніж в інших рослинах, мій топ! У 30 г насіння – 10 г білка.

Насіння конопель також є відмінним джерелом вітаміну Е (змішані токофероли!) і мінералів – тут фосфор, калій, натрій, магній, сірка (!!), кальцій, заліза трохи та цинк (цинк із залізом конкурують за всмоктування, але тіло розбереться).

Насіння конопель сильно краще за конопляну олію. Цілісність! Але купуйте очищене

Насіння конопель сильно краще за конопляну олію. Цілісність! Але купуйте очищене. В лушпинні – то для птахів та пророщування.

За дослідженнями, додаванням конопель можно коригувати патології серця (тиск, запалення), дерматології (екземи й просто атопічні реакції), гінекології (очевидно працює з пролактином і ПМС).

Конопляними ядрами посипаємо каші, рагу та тушковані овочі, салати, просто їмо як снек, робимо молоко (на 100 г ядер потрібно 300 мл води, замочити та збити в блендері), додаємо у випічку та смузі.

Оригінал

Если вы заметили ошибку в тексте, выделите ее мышкой и нажмите комбинацию клавиш Alt+A
Комментировать
Поделиться:

Комментарии

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі