вторник, 26 апреля 2022 12:55
Наталья Соколан
Наталья Соколан
Журналистка

Теорія Томсона

У 15 років Юлія вирішила відмовитися від м'яса й не вживати алкоголю. Ця новина приголомшила сім'ю. Ерудований батько намагався вправити мізки. Щоразу починав із фрази:

– Ти знаєш теорію Томсона?

Юлія не знала.

– Відповідно до неї, якщо харчуєшся тільки чистими продуктами, не п'єш алкоголю, не їси м'яса, то, потрапивши в агресивне середовище, помреш першою, бо твій організм не адаптований до токсичних речовин! Тому потрібно їсти м'ясо, випивати час від часу, вживати шкідливу їжу, щоб організм не помер від токсичного шоку.

Щось розумне в цьому було. До того ж Юлії здавалося, що Томсон – видатна людина, дослідник. Але продовжувала протистояти шкідливим звичкам. Через рік вступила до інституту й поїхала від батьків. Вкотре почувши про теорію Томсона від тата, вирішила з нею ознайомитися. В інтернеті про неї нічого не знайшла. Почала шукати в бібліотеці інституту, вивчала праці про зміцнення імунітету натуральними отрутами. Але згадки про Томсона ніде не було.

На початку війни Юлія приїхала додому.

– Ніде не можу знайти дослідження з теорії Томсона. Що це був за чоловік? – поцікавилася в батька.

– Ти що не пам'ятаєш Томсона? Рудий такий бородатий мужик, приїжджав до нас у гості три роки тому. Здоровий такий… Ну друг мій…

Томсон у житті для всіх був Олександром. Його вигнала дружина за пиятику. Жив на березі моря в дачному будинку й виправдовував свій спосіб життя різними теоріями.

Сейчас вы читаете новость «Теорія Томсона». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі