суббота, 28 июля 2012 10:00
Ірина Герасимчук
Ірина Герасимчук
Ірина Герасимчук

Вітько зазвєздєлся

Цього року скасували Таврійські ігри. Оргкомітет вирішив, що фестиваль втратив актуальність, перетворившись на солянку з музпрограми, пивних змагань та конкурсу краси.

За 17 років існування він змінив життя 237 виконавців із 17 країн. Один із них – мій земляк, лідер гурту "ТіК" ­Віктор Бронюк.

Доти Вітя був простий і відкритий хлопець. Не було складно зателефонувати йому на мобільний, зустрітися й поговорити. Але 2008-го виступ на Таврійських іграх виніс "ТіК" на хвилі популярності. На концертах стало ніде яблуку впасти, фанати істерично просили: "Вітя, давай ще". Без їхніх "Вчителька" та переписаних шатуновських "Білих троянд" не проходили родинні й корпоративні гуляння. Вітя повикидав свої телефони й найняв прес-секретаря.

Пригадую, як уперше потрапила на їхній виступ. То було 17 листопада 2005 року – мій перший день студента. Нас зібрали в концертній залі "Плеяда" на святковий концерт. На сцену вийшли четверо випускників педагогічного університету. ­Після першої пісні півзали спорожніло. На другій студенти вставали й виходили, не дочекавшись хоча б паузи.

Я та одногрупниця Валя сиділи посере­дині. Дивилися прямо в обличчя ­Бронюку. Здавалося, що артисти співають персонально нам: "Мене задовбали трамваї й колії. Кондуктори-дебіли і профілакторії". А далі: "Олені, олені, небриті й неголені…".

Хвилина Вітіного часу коштує 444 гривні

– Може, й ми підемо? – шепотіла я Валі. Крім нас, було ще менше десяти глядачів.

– Хіба тобі їх не жалко? Знаєш, як їм неприємно, що всі йдуть. Давай ще посидимо, – вмовляла подруга.

Із ввічливості сидимо на концерті 2 години.

Яким було наше здивування, коли за рік "Олені" почали масово лунати з мобільників, вікон автівок, радіо в маршрутках.

– Вітько зазвєздєлся, – каже мій колега, дожовуючи бутерброд. Він хотів покликати Бронюка на власне весілля, але навіть для земляків той заправив 10 тисяч доларів за виступ. – Треба рік лиш на це працювати.

Тепер хвилина Вітіного часу коштує 444 гривні.

Сейчас вы читаете новость «Вітько зазвєздєлся». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі