середа, 30 травня 2012 09:58

"БЮТ-Батьківщина" зареєструвала проект постанови про вибори у Києві

"БЮТ-Батьківщина" зареєструвала проект постанови про вибори у Києві
Київського мера та міськраду пропонують обрати одночасно. Фото: tsn.ua

Народні депутати Микола Томенко, Володимир Яворівський та Юрій Одарченко зареєстрували у парламенті проект постанови "Про призначення чергових виборів Київського міського голови та позачергових виборів депутатів Київської міської ради".

Як повідомила прес-служба "Батьківщини", проектом постанови пропонується призначити чергові вибори Київського міського голови та позачергові вибори депутатів Київської міської ради на неділю, наступну після спливу 60-денного строку з дня набрання чинності цією постановою, та провести їх у порядку, визначеному законом України "Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд відмовився встановлювати дату виборів київського мера

Обґрунтовуючи необхідність прийняття постанови, її автори нагадали, що нинішній Київський міський голова був обраний на 4 роки і строк його повноважень спливає 3 червня 2012 року.

Автори документу також наголосили, що на цей момент у Києві відсутній легітимний міський голова, через що вибори необхідно провести якнайшвидше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литвин доручив нардепам визначити дату виборів мера Києва

Крім того, вони звернули увагу, що, оскільки наявні підстави для призначення позачергових виборів до Київської міської ради, а також з метою приведення у відповідність строків повноважень Київського міського голови та Київської міської ради, слід призначити вибори міського голови та депутатів міської ради одночасно.

Зараз ви читаєте новину «"БЮТ-Батьківщина" зареєструвала проект постанови про вибори у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі