пʼятниця, 17 травня 2024 09:42

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ зачищають вулиці на півночі Вовчанська - Генштаб

ЗСУ зачищають вулиці на півночі Вовчанська - Генштаб
У Вовчанську тривають вуличні бої. Фото: glavcom.ua

Протягом минулої доби на фронті загалом відбулося 141 бойове зіткнення із окупантами.

У тому числі 11 боєзіткнень відбулось на Харківщині. Зараз українські захисники здійснюють зачистку вулиць на півночі Вовчанська, не даючи противнику закріпитися. Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник Генштабу ЗСУ Дмитро Лиховій, передає Gazeta.ua.

"Протягом минулої доби відбулося 141 бойове зіткнення і це на пів сотні більше, ніж тиждень тому. На Харківському напрямку ворог продовжував наступальні дії і здійснив 11 атак. Бої точилися зокрема в районах населених пунктах Липці, Стариця, Вовчанськ. Ворог продовжує зазнавати вогневого ураження з нашої артилерії та БПЛА. Сили оборони здійснюють зачистку вулиць на півночі Вовчанська, не даючи противнику закріпитися", - зазначив Лиховій.

За його словами, минулої доби ворог втратив на цьому напрямку понад 320 осіб вбитими і пораненими, а також 43 одиниці озброєння та військової техніки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія не зможе захопити Харків - військовий експерт

Лиховій також розповів, що за минулу добу окупанти завдали чотирьох ракетних та 112 авіаударів, здійснили 98 обстрілів із РСЗВ.

На Куп'янському напрямку ворог здійснив 10 атак на позиції ЗСУ.

На Лиманському напрямку ЗСУ відбили 10 атак окупантів, зокрема, в Серебрянському лісництві на Луганщині.

На Сіверському напрямку оборонці відбили п'ять атак противника, на Краматорському - 22 атаки, на Покровському – 41 атаку, на Курахівському – 16 атак, на Времівському – 12 атак.

На Придніпровському напрямку окупанти продовжують намагатися витіснити українські сили з лівобережжя Дніпра. Було зафіксовано 13 атак окупантів.

За минулу добу українські захисники завдали ударів по двох пунктах управління окупантів, двох артилерійських системах, пункту управління БПЛА та 12 районах зосередження особового складу та військової техніки противника.

Затримка західної військової допомоги призвела до того, що росіяни змогли почати наступ на півночі Харківської області і створити загрозу для Харкова.

Ситуація дуже серйозна. Про це заявив президент Володимир Зеленський. На його думку, двох додаткових систем Patriot буде достатньо, щоб Росія не змогла окупувати Харків.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ зачищають вулиці на півночі Вовчанська - Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі