четвер, 16 травня 2024 11:20

Що відбувається на Харківщині - речник ОСУВ "Хортиця" пояснив

Що відбувається на Харківщині - речник ОСУВ "Хортиця" пояснив
Ситуацію вдалося стабілізувати. Фото: Генштаб ЗСУ

На Харківському напрямку російські окупанти намагаються зайняти більш вигідні позиції для подальшого просування вглиб області.

Силам оборони України вдалось частково стабілізувати ситуацію на цій ділянці фронту. Про це сказав речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Наразі на Харківському напрямку оперативна обстановка залишиться складною, динамічно змінюється. Нашим силам оборони і безпеки загалом усім задіяним підрозділам вдалося частково стабілізувати ситуацію", - інформує Волошин.

Окупантів на Харківщині знищують усіма наявними засобами - артилерією, дронами, а також силами піхоти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти на Харківщині просунулися не більше ніж на 8 км від кордону - ISW

"На тому напрямку вдалось стабілізувати ситуацію в тому плані, що просування ворога у певних ділянках і населених пунктах зупинено", - вказав речник.

Росіяни намагаються забезпечити собі сприятливі умови для подальшого просування.

"Однак, сили оборони продовжують зосереджувати основні зусилля, щоб не допустити ворожого просування вглибину нашої оборони, зірвати виконання ним завдань і щодо встановлення повного контролю над північною частиною Харківської області", - підсумував він.

Російські окупанти, імовірно, створюють на Харківщині буферну зону, а не просуваються вглиб області. 13 травня армія ворога продовжувала тактично значущі наступи на північ і північний схід від міста Харків, повідомляв раніше Інститут вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Що відбувається на Харківщині - речник ОСУВ "Хортиця" пояснив». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі