четвер, 26 липня 2012 15:09

Митрополит Володимир зробив зауваження Кирилу

Митрополит Володимир зробив зауваження Кирилу
Охорона Кирила бентежить не лише українсьих вірян. Фото: bpev.livejournal.com

Через надмірну охорону патріарха Кирила в Києві багато хто не може потрапити на його богослужіння. Митрополит Київський і всієї України Володимир, і комісія, яка готує патріарший візит, "постійно просять служби безпеки Росії і України не перешкоджати віруючим і полегшити засоби захисту".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Митрополит Володимир сподівається, що УПЦ (МП) не вважатимуть проросійською

"Думаю, у нас проблеми не з тим, що люди не можуть прийти, а з тим, що іноді охорона дуже сильно намагається захищати Церкву. В результаті багато людей тільки до середини богослужіння потрапляють у храм. А ті люди, які два-три роки поспіль в таких умовах намагаються потрапити на богослужіння, просто вважають за краще подивитися трансляцію по телевізору ", - заявив журналістам у Києві прес-секретар предстоятеля Української православної церкви протоієрей Георгій Коваленко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Свободівці" пікетували Банкову через "гламурного жлоба" Кирила

Так він прокоментував думку, що висловлюється в ряді ЗМІ, про те, що з кожним патріаршим візитом в Україну число віруючих, присутніх на його богослужіннях в Києві, стає все менше.

"Нам щоразу обіцяють, що буде так, але коли доходить справа до візиту, на жаль, багато віруючих, поки не пройдуть всі кордони, не можуть потрапити на богослужіння", - зазначив священик.

Зараз ви читаєте новину «Митрополит Володимир зробив зауваження Кирилу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

124

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі