неділя, 26 травня 2024 14:30

Коли прозвучить останній дзвоник у школах

Коли прозвучить останній дзвоник у школах
31 травня прозвучить останній дзвоник у школах Фото: pinterest

Цього року останній дзвоник у школах пролунає 31 травня.

Хоча повністю освітній процес завершиться 28 червня.

Водночас у Міносвіти зазначили, що дату завершення навчального року можуть на місцях визначати педради та керівники шкіл. Все залежить від рівня освітніх втрат.

До 28 червня може тривати атестація, компенсаторні заняття та інші заходи освітньої програми в закладах освіти, де освітній процес часто переривався через обстріли. Але у деяких містах такі заняття планують проводити в серпні.

Коли випускні вечори в 9 та 11 класах

Не всі школи визначилися з проведенням випускних вечорів. Ці дати також залежать від навчального процесу. Але у деяких школах випускні планують провести:

7 червня - для учнів 9 класу;

15 червня - для учнів 11 класу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НУШ "пробуксовує": чому реформу середньої освіти треба реанімувати

А от проведення випускних вечорів залежатиме від безпекової ситуації в регіоні.

Цього року основна сесія НМТ відбуватиметься з 14 травня до 25 червня. У 2024-му році Національний мультипредметний тест складатиметься з двох блоків, кожен з яких містить два предмети. Перший блок: завдання з української мови та математики, другий: Історія України та предмет на вибір учня.

НМТ важливий для всіх випускників, які далі підуть вчитися у вищі навчальні заклади. Українська мова в цих тестуваннях - один з обов'язкових предметів. І готуватися до нього слід починати вже зараз.

Зараз ви читаєте новину «Коли прозвучить останній дзвоник у школах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі