Ходьба зміцнює імунітет. Скільки кроків потрібно робити щодня

Рівень фізичного навантаження повинен відповідати вашому самопочуттю і можливостям

Фізична активність покращує роботу всього організму. Запобігає ожирінню і порушенню обміну речовин, але, перш за все, зміцнює імунітет. Дозволяє зберегти здорове серце.

Крім того, регулярна фізична активність:

- збільшує продукцію протизапальних цитокінів;

- знижує рівень гормонів стресу, наприклад, кортизолу, який також послаблює імунітет;

- покращує стан мікробіоти кишківника;

- покращує якість сну.

Покращує якість сну

Ходьба - один з найпростіших, доступних і ефективних видів фізичної активності. Важлива будь-яка кількість пройдених кроків, особливо при сидячому способі життя.

Ви, напевно, чули про необхідний об'єм активності в 10 тис. кроків щодня. Однак ця кількість завищена. Нещодавно дослідники з Массачусетського університету, прийшли до висновку: якщо ви хочете бути здоровим і не мати проблем із серцем, то щодня вам необхідно робити мінімум 7 тис. кроків. При цьому швидкість за яку подолаєте цей шлях не важлива. Результати досліджень є на сторінках медичного журналу "JAMA Open Network" у вересні 2021 року.

Цікаво, що більший ефект від ходьби спостерігався у менш активних людей, які завдяки збільшенню числа кроків до 7 тис. на добу змогли поліпшити загальний стан.

Отже, наша мінімальна мета для підтримки здорового серця - 7 тис. кроків протягом дня. Як цього домогтися, можна 30 хвилин гуляти перед сном, після роботи або під час обіду. Навіть підйом і спуск по сходах - відмінний спосіб трохи попітніти. Досягнення щоденної мети в 7 тис. кроків не тільки покращує здоров'я, але і допомагає прискорити обмін речовин.

Але не забуваємо про головне - рівень фізичного навантаження при ходьбі повинен відповідати вашому самопочуттю і можливостям. І що важливо - робити їх регулярно.

Оригінал

Если вы заметили ошибку в тексте, выделите ее мышкой и нажмите комбинацию клавиш Alt+A
Комментировать
Поделиться:

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі