К нам едет ревизор. Зеленский будет сдавать экзамен

Белый дом покажет, что блефовать и повышать ставки умеет не только Кремль

Приїздить державний секретар США Тоні Блінкен.

Як це буде оцінено?

У Офісі президента будуть хвалитися і кричати, що здобули, перемога.

Кремлівських можна вичислити по заявах: приїхав представник сюзерена і вірний васал буде "ответ держать". Усі, хто видуває кремлівський наратив, кричатимуть про зовнішнє управління.

Громадянське суспільство буде наголошувати, що Зеленський усе робить понарошку, а насправді його оточення вже давно корумповане. І це правда.

Будемо відверті. Між державами, як і між людьми, усі впливають на всіх. Це основний закон НЛП: усі маніпулюють усіма. Просто хтось кимось більше, хтось кимось менше. Виховуючи дітей, ми маніпулюємо. Але хто скаже, що діти не маніпулюють нами?

Між державами, як і між людьми, усі впливають на всіх

Але між тим, наш найбільший союзник і партнер в особі Тоні Блінкена їде не на чай. Вони нам надають страшенну допомогу. І вимагають у цій любові взаємності.

Перше. Уже сам приїзд Блінкена разом з Нуланд, яка, м'яко кажучи, не любителька Москви – це величезна дуля Путіну. І навіть, якби чаєм і закінчилося – це був би хід.

Тож перша задача – демонстрація підтримки. А з Нуланд – агресивної підтримки. Білий дім покаже, що блефувати і підвищувати ставки вміє не лише Кремль.

Друге. Блінкен обов'язково відділить мух від котлет. І, хоча на камери основною темою буде безпекова, фактично там говорити можна лише в ключі: побільше "Джавелінів" і різних інших військових плюшок, тиск на Росію і Путіна. Все ясно.

Блінкен обов'язково відділить мух від котлет

А от інша тема – цікавіша, хоча може бути і не такою публічною. Блінкен обов'язково має взяти Зеленського за кадик і запитати – де його вчили витирати ноги об принцип корпоративного управління.

Тут не "птічку жалко". Неважливо, хто більший молодець чи плохіш – Коболєв чи Вітренко. Тут за державу прикро. Зробили реформу. І відразу відіграли назад. Прецедент. Так само і з іншими реформами можна?

І тут Штати відіграються. МВФ поки що (кричали, що на осінь) – всьо. І дуже конкретно: проти Росії допомога. По решті – гроші в обмін на реформи.

Третє. Ми розуміємо, що Блінкен розуміє. Що він, інтелектуал, але зустрічається з хлопцями з містечкового кварталу. Які захочуть розвести. Ну, про "янелох" знаємо? А раз Вова каже, що він не лох, то лохи десь все ж є.

Блінкен точно Вові має сказати, що нинішня команда Білого дому прохавана. І що гучні заяви про деолігархізацію – це для піпла. А ковбої вимагатимуть конкретний скальп Коломойського до конкретної дати. З проміжними дедлайнами. І відпетляти не вийде. Розтяжка всьо. Треба визначатися.

Ковбої вимагатимуть конкретний скальп Коломойського до конкретної дати

Четверте. Держсекретар США зустрічається з президентом України.

Протокол, інше. Але ще й ось: Ентоні Блінкен зустрічається із Зеленським. А там і Єрмак нависає. А хто сказав, що позитивне ставлення уряду США до України має бути перенесено на фаворитів президента України? Тим більше, є інформація, що Єрмак підігравав Трампу і грав проти цієї команди. Його розмова з Джуліані – вже секрет Полішинеля.

І тому найбільш цікаве питання: чи не рекомендуватиме Блінкен Зеленському уважно придивитися до принципів формування команди і перегляду корпоративної стратегії? Думаю, Вові дипломатично запропонують задуматись. І це ж ми з вами не знаємо, де там Єрмак застряг у "Вагнергейті".

А Блінкен, мабуть, щось знає. Тут інтереси США і громадянського суспільства України - чітко співпадають. Зеленському треба дати зрозуміти, що для нього токсичний не лише Ігор Валерійович, а і Єрмак. Списувати пора. З усіма Татаровими та Венедіктовими.

Завтра все буде дипломатично, але з підтекстом.

І помітьте. Буде спільний брифінг Зеленського і Блінкена. Там усе буде про безпекові питання. Трошки загальними фразами про необхідність боротьби з корупцією і олігархами.

Але потім Блінкен дасть іще й підсумкову пресконференцію. І там буде сказано більше. І там буде критика уряду. А фактично, знаючи, що уряд і Рада управляються з Офісу президента його фаворитами – це буде критика Зеленського.

Цікавий завтра буде день. Слідкуйте за мімікою гравців.

Вову буде розривати. Він бреше, як дихає. Але його можна збити щолбаном. Або фразою: "Вова, ти як і Самоса для Рузвельта – сучий син. Але не факт – що ти наш сучий син".

Тоді його почне кривити.

Оригінал

Если вы заметили ошибку в тексте, выделите ее мышкой и нажмите комбинацию клавиш Alt+A
Комментировать
Поделиться:

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи