Выборы в Конотопе становятся битвой за северо-восток Украины

Американскую многоходовку с компроматами придется подождать

Після смерти у київській лікарні новообраного мера Конотопа Олександра Лугового від Covid-19, на північному сході України складається заплутана ситуація.

По суті, усунення свободівця Артема Семеніхіна (2 місце на виборах у Конотопі) та ймовірне обрання на голову Сумської облради генерала ФСБ, відкривало шлях для самоочевидного створення третього анклаву, непідконтрольного Києву. Не на всій території області, напевне, а саме на півночі: Шостка, Ямпіль, Середина Буда, Глухів, Кролевець, Конотіп.

Власне, цей анклав існував де-факто з часу воцаріння на багатомандатному окрузі Андрєя Деркача ще в епоху Кучми та його тата Леоніда Деркача. Досадна "дірка" в анклаві існувала лише останні 5 років - вибився з-під контролю тільки Конотіп, де переміг Семеніхін, та Глухів, де, втім, мафія швидко паралізувала роботу Мішеля Терещенка.

Тож нові вибори в Конотопі, які можуть бути оголошені на січень 2021 року, по суті стають битвою за північний схід України. Хочемо чи ні, але вони ж розв'язують відверте протистояння з усім тим "консервним заводом" ФСБ, який працював у краї з часів Кучми.

Щодо Америки та її заяв про кремлівського агента Деркача - їм зараз явно не до того. Багатоходівку з їхніми компроматами, яку вони так філігранно вміють розіграти аби зупинити погані сценарії, доведеться почекати.

Семеніхіну будуть потрібні зубаті спостерігачі на цих перевиборах - аби не повторилася схема Лугового/Деркача. Й увага кожного з нас до подій, які розгортаються у дуже загрозливому ключі.

Ага, щодо зе-менеджменту, то за традицією кадрової політики Москви, на чолі Сумської області у поміч генералу ФСБ призначили харківського ватника.

Так нада!

Оригінал

Если вы заметили ошибку в тексте, выделите ее мышкой и нажмите комбинацию клавиш Alt+A
Комментировать
Поделиться:

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі