Культ дерьма присущ россиянам, но не нам

Для них "Ленинград" – архетип. А для нас – недоразумение

- По вашим многочисленным просьбам мы ставим группу "Ленинград".

Так розважаються у сусідньому клюбі відпочинку на Десні. І все узбережжя слухає.

А я от нещодавно сформулював для себе, чому ж так не люблю цю групу.

Бо "Ленінград" - це віра в те, що все в світі - лайно. Велике, нездоланне, тоталітарне лайно. "Ленінград" - це метафізика лайна. Це релігія лайна, пантеїзм лайна.

Лайно скрізь, і ти не можеш з нього вибратися - ось "Ленінград" в одній фразі. Влада лайно, опозиція лайно, Росія лайно, Захід лайно, гламур лайно, антигламур лайно. Все лайно, все за..бало пц нх блт (с).

Зрештою, у росіян є глибока духовна традиція пантеїстичної релігії лайна. Починається ще з російських "нігілістів" ХІХ ст.

Для романтичної наївної української душі "Ленінград" має бути незрозумілим. Ну як це так скрізь лайно. Є ж садок вишневий коло хати. Є лани й діброви. Є визвольні змагання. Є майдани. Є лента за лентою. Є червона рута. Є купа-класних-речей-які-не-є-лайном! До них прагнути й прагнути. Вище неба!

Ну як це так скрізь лайно. Є ж садок вишневий коло хати. Є лани й діброви. Є визвольні змагання. Є майдани. Є лента за лентою. Є червона рута

Українці - нація барокова, ми послідовники Ляйбніца, який вірив у множинність світів. І якщо світів нескінченно багато, є велика ймовірність, що деякі з них - не лайно

Росіяни - нація абсолютистської монархії від Петра до Катерини, тому вони схильні вірити в те, що світ - один-єдиний і описується одним простим законом, однією прямою лінією. І цей закон - закон лайна. Від якого "скрыться негде", писав класик.

Тому для росіян "Ленінград" - це архетип. А для нас - непорозуміння.

Текст является постом автора в сети Facebook и не написан специально для Gazeta.ua. Перепечатывается на языке оригинала с разрешения автора

Оригинал

Если вы заметили ошибку в тексте, выделите ее мышкой и нажмите комбинацию клавиш Alt+A
Комментировать
Поделиться:

Комментарии

1

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи