суббота, 14 сентября 2013 09:45
Юрій Стригун
Юрій Стригун
Юрій Стригун

Зі спільної купелі

У протестантських церквах Черкас збирають кошти на допомогу постраждалим від повені на російському Далекому Сході. Рівень річки Амур піднявся на 8 метрів. На стадіоні Хабаровська замість футболістів змагаються майстри віндсерфінгу. Села довкола столиці Приморського краю змиті з лиця землі.

Якби мене попросили, я би грошей не давав. Не тому, що мені не шкода людей. Просто вважаю, що в Росії достатньо коштів, аби впоратися з бідою самотужки. Варто лише відмовитися від імперської ідеології. Не будувати найновіші винищувачі та авіаносці, не відкривати військові бази в окупованій Осетії, не платити контрибуцію Чечні, яка хоче відділитися, а допомогти своїм громадянам обзавестися новим житлом. Замість імперського оскалу повернутися до них людським обличчям.

Я би грошей не давав

Куди там! Росія залишається імперською. Путін досі не прибув на місце трагедії. Натомість знайшов час прокоментувати прагнення України підписати Угоду про асоціацію з Євросоюзом.

– Хоч би куди йшла Україна, ми з нею обов'язково зустрінемося, бо росіяни й українці є одним народом, що вийшов зі спільної дніпровської купелі.

Не дивно, що за таких обставин російський Далекий Схід поступово перетворюється на китайський. Усі товари давно привозять звідти. У тамтешніх селах змішаних російсько-китайських шлюбів більше, ніж російських. Фахівці пророкують, що років за сто весь Сибір стане китайський. І тоді лідер Піднебесної запропонує залишку Росії не рватися до сумнівного Євросоюзу, а стати частиною братнього Китаю.

– Ми з вами один народ, – звернеться він до молодшого російського брата. – Бо разом вийшли зі спільної амурської купелі.

Сейчас вы читаете новость «Зі спільної купелі». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі