воскресенье, 27 января 2013 10:00
Юлія Ліпіч
Юлія Ліпіч
Юлія Ліпіч

Зустріти Банана

У соціальній мережі до мене постукала Галина. Спитала, як моя малеча. Я довго згадувала, де ми могли перетинатися. Коли передивилася її фотки, зрозу­міла: це – одна із сусідок по палаті, з якою лежала в лікарні під час вагітності. Одразу відчула часниковий запах черемші. ­Галина любила нею пообідати. Під час її трапези з палати виходили всі. Та ще яскравіше згадала Миколу – тодішнього її нареченого. На фотографіях обоє радісні, усміхаються. ­Підписи свідчать: "Найщасливіший у ­світі татко", "Коханий чоловік".

За 10 днів Галининого пере­бування в лікарні Миколу бачила двічі. Перший раз він ледь прийшов. До часникового аромату додався горілчаний. ­Жінка його виправдовувала: "П'є, бо не працює. А не працює, бо за тищу гривень не буде на роботу ходити". Батька в нього нема, а від мами пішов. Бо виявив, що та сестру любить більше за нього. Оселився в Галини. Поки наречена була в лікарні, жив з її дідусем, бабусею, татом, ­мамою та молодшою сестрою. ­Галина бідкалася, що бабуся, колишній головний лікар, та ­дідусь-­професор не зовсім схвалюють її вибір.

Ти думаєш, ми на одному зупинимося?

– Миколо, ти знову дійшов до кондиції? Кого зустрів? ­Банана? – черговий раз кидає слухавку. – Дєвки, що я маю з ним робити? Не хочу, аби дитина без батька росла. Але з таким татом…

Наступного разу зібралася на УЗД, щоб дізнатися стать дитини. Чекала Миколу. Лікар його не пустила до кабінету, бо знову був п'яний.

– Це ж такий відповідальний момент. А ти до нього не підготувався, – пробувала я виховувати Миколу.

– Ще таких моментів буде ­багато.

– Але ж ти дитини в цьому періоді більше не побачиш.

– Побачу. Ти думаєш, ми на одному зупинимося?

Галина таки вийшла за нього. На днях бачила Миколу на вулиці. Здається, він знову зустрів Банана.

Сейчас вы читаете новость «Зустріти Банана». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі